back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μανώλης Χριστοδουλάκης στον Αθήνα 9.84: “Κοροϊδία η πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση για τον εκλογικό νόμο . Δεν θέλει να αλλάξει το υφιστάμενο μοντέλο”.

Διαβάστε επίσης

“Κοροϊδία η πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση για τον εκλογικό νόμο ” τόνισε ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης ,μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη Στάση των Δύο . “Η ΝΔ πήρε τον προηγούμενο νόμο και απλά άλλαξε τον τρόπο υπολογισμού των εδρών.Δεν θέλει να αλλάξει το υφιστάμενο μοντέλο” είπε χαρακτηριστικά .

Ο κ. Χριστοδουλάκης εξέφρασε την αντίθεση του ΚΙΝΑΛ να παίρνει ένα κόμμα με ποσοστό 35% το μπόνους και να σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Όπως εξήγησε “έτσι αλλοιώνεται η βούληση του εκλογικού σώματος, καθώς με το συγκεκριμένο ποσοστό έχει δείξει ότι δεν επιθυμεί αυτοδυναμία ,αλλά κυβέρνηση συνεργασίας’.

Αναφερόμενος στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας επισήμανε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν μπήκε με κόκκινη γραμμή σε ονοματολογία ή αυτός ή κανένας ,αλλά έβαλε κόκκινες γραμμές στα χαρακτηριστικά. “Εμείς λέμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να έχει πολιτικά προοδευτικά χαρακτηριστικά και προσθέτουμε όμως, ότι αυτό δεν αφορά και όσους εξ’ αγχιστείας πέρασαν από την παράταξη μας. Έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και μέσα στην κρίση έχει μεγάλη σημασία να αναγνωρίσουμε και την πορεία του καθενός¨ ανέφερε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Και πρόσθεσε : “Η πολιτική συνεννόηση προϋποθέτει και αναγνώριση της αλήθειας και ο συμβολισμός στο πρόσωπο του Προέδρου πρέπει να τιμά και αυτή την αλήθεια, έστω και δέκα χρόνια μετά την κρίση και το πως φτάσαμε ως εδώ και πως την διαχειρίζεται ο καθένας. Η κεντροαριστερή προσωπικότητα με αυτά τα χαρακτηριστικά ή καταψηφίζουμε και έχουμε αντιπρόταση”.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα