back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Φάρα

Διαβάστε επίσης

Ο Ρόμπερτ Φάρα, κορυφαίος τενίστας του κόσμου στο διπλό βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία όπως γνωστοποίησε η παγκόσμια ομοσπονδία τένις.

Ο Κολομβιανός τενίστας, που είναι 32 ετών κατέκτησε μέσα στο 2019 μαζί με τον συμπαίκτη του Χουάν Σεμπάστιαν Καμπάλ το Wimbledon και το US Open. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ITF σε δείγμα που έδωσε ο Φάρα βρέθηκε η ουσία μπολδενόνη, που ανεβάζει τα επίπεδα τεστοστερόνης.

Ο τενίστας με ανάρτησή του στα social media ανέφερε οτι πρόκειται για ουσία που βρίσκεται συχνά σε κρέατα στην Κολομβία: «Είναι μια απ’ τις πιο δυστυχισμένες στιγμές της ζωής μου και της αθλητικής μου καριέρας. Αυτή τη στιγμή είμαι στο Λος Άντζελες και δεν θα μπορέσω να παίξω στο Australian Open, ένα τουρνουά για το οποίο προετοιμάζομαι από τον Δεκέμβριο.

Πριν από λίγες ώρες, η ITF με ενημέρωσε πως βρέθηκε στον οργανισμό μου η ουσία boldenone, μετά από τεστ που έκανα στις 17 Οκτωβρίου στο Κάλι. Να σημειωθεί πως δυο εβδομάδες πριν απ’ αυτό, είχα κάνει κι άλλον έλεγχο και ήταν αρνητικός, ενώ έκανα άλλους 15 ελέγχους πέρσι. Όπως έχει σημειωθεί και από την Κολομβιανή Ολυμπιακή Επιτροπή, πρόκειται για μια ουσία που βρίσκεται συχνά στο κρέας στην Κολομβία και μπορεί να επηρεάσει τους ελέγχους των αθλητών. Είμαι σίγουρος πως περί αυτού πρόκειται» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η ITF ανακοίνωσε και την τιμωρία του Νίκολας Τζάρι. Ο Χιλιανός τενίστας μπήκε το 2019 για πρώτη φορά στο top-40.

Στην ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας αναφέρεται ότι η τιμωρία του τενίστα ξεκινά αναδρομικά από τις 4 Ιανουαρίου. Ο ίδιος όμως έχει αγωνιστεί ήδη στο ATP Cup που ολοκληρώθηκε στην προηγούμενη εβδομάδα. Ο Τζάρι δηλώνει αθώωος και αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσής του.

«Θα ήθελα να σας εξηγήσω τι έχει συμβεί. Τον προηγούμενο Νοέμβριο, που έπαιζα στο Davis Cup για τη Χιλή, έκανα δυο φορές έλεγχο στα ούρα μου. Η πρώτη ήταν καθαρή, αλλά στη δεύτερη ανιχνεύτηκαν απαγορευμένες ουσίες.

Τα επίπεδα των ουσιών αυτών ήταν εξαιρετικά χαμηλά, τόσο χαμηλά που δεν θα μπορούσαν να επηρεάσουν την αγωνιστική μου απόδοση. Θα ήθελα να γνωρίζετε πως δεν πήρα σκοπίμως καμιά απαγορευμένη ουσία και είμαι εντελώς αντίθετος στο ντόπινγκ. Γι’ αυτό και θα περάσω τις επόμενες μέρες ερευνώντας από που προήλθαν αυτές οι ουσίες, μαζί με τη νομική μου ομάδα.

Αυτή η είδηση έπιασε εξ απροόπτου και τους κοντινούς μου ανθρώπους, κάτι που δείχνει την αθωώτητά μου. Αυτό που μου συνέβη θέλω να γίνει παράδειγμα και για τους νέους αθλητές, για να μην έχουμε κι άλλες υποθέσεις σαν κι αυτή. Απ’ ότι φαίνεται, φταίνε κάποιες πολυβιταμίνες από τη Βραζιλία, τις οποίες μου είχε προτείνει ο γιατρός μου, εγγυώντας μου πως δεν περιέχουν καμιά απαγορευμένη ουσία» ανέφερε ο Τζάρι.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα