back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΚΚΕ : Αβάσιμος ο ισχυρισμός της ΝΔ περί δήθεν “διεθνούς απομόνωσης της Τουρκίας”

Διαβάστε επίσης

« Υπερφίαλος και αβάσιμος ισχυρισμός της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, περί δήθεν “διεθνούς απομόνωσης της Τουρκίας”, τη στιγμή που η Τουρκία διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στις εξελίξεις, στο πλαίσιο των σχεδιασμών των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, οι οποίοι τουλάχιστον ανέχθηκαν την υπογραφή των απαράδεκτων συμφωνιών της με την κυβέρνηση Σάρατζ για τον καθορισμό θαλασσίων ζωνών.», υποστηρίζει ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΚΚΕ, σχετικά με τη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο και για τη μη συμμέτοχη της Ελλάδας.

Επίσης στην ίδια ανακοίνωση του ΚΚΕ επισημαίνεται ότι: «Η διεθνής διάσκεψη για τη Λιβύη, στο Βερολίνο, που μοναδικό στόχο έχει να καθοριστεί απ’ τους ιμπεριαλιστές το μέλλον αυτής της χώρας, με βάση τα δικά τους συμφέροντα κι αφού πρώτα την κατέστρεψαν και τη διαμέλισαν, δεν είναι μια διαδικασία επωφελής για το Λιβυκό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Είναι ενδεικτικό ότι στη διάσκεψη αυτή συμμετέχουν ΝΑΤΟϊκές κι άλλες δυνάμεις, που ευθύνονται για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη, τους βομβαρδισμούς και τη διάλυση της χώρας και που σήμερα ανταγωνίζονται και διαπραγματεύονται για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών. Οι δυνάμεις αυτές τάσσονται είτε με την “κυβέρνηση της Τρίπολης” είτε με τον Στρατηγό Χαφτάρ είτε παζαρεύουν και με τους δύο ταυτόχρονα.»

Για την επανασύσταση του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής

Το σχόλιο του γραφείου τύπου του ΚΚΕ για την επανασύσταση του υπ. μεταναστευτικής πολιτικής είναι: «Το πρόβλημα του προσφυγικού δεν έχει να κάνει τόσο με την επανασύσταση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, μετά από 6 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ, όσο με το ποια πολιτική θα εφαρμόσει αυτό το υπουργείο κι αυτή δεν είναι άλλη απ’ την εφαρμογή της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, της Συνθήκης του Δουβλίνου, δηλαδή της πολιτικής της ΕΕ, που οδηγεί στον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας, αλλά και του πρόσφατου νόμου για το άσυλο που παραβιάζει τα δικαιώματα των προσφύγων.
Τώρα πρέπει να αυξηθεί η αλληλεγγύη και η πάλη για να κλείσουν όλα τα hotspots, για να μεταφερθούν οι αιτούντες άσυλο απ’ τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους και χτυπώντας τα κυκλώματα παράνομης διακίνησής τους. Να προχωρήσουν άμεσα οι οικογενειακές επανενώσεις σε χώρες της ΕΕ. Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για τους ασυνόδευτους ανήλικους. Να επισπευστούν οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού στις αντίστοιχες υπηρεσίες».

Χρήστος Καπούτσης

  • Ετικέτες
  • KKE
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα