back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Συγκεντρώνει 266 ψήφους

Διαβάστε επίσης

Με αυξημένη πλειοψηφία 266 ψήφων αναμένεται να εκλεγεί στην πρώτη ψηφοφορία την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου η υποψήφια πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία η κυρία Σακελλαροπούλου μετά το «ναι» και του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να λάβει 244 ψήφους. Μαζί με τις ψήφους του ΚΙΝΑΛ, το οποίο θα υπερψηφίσει, ο αριθμός αυξάνεται σε 266 ψήφους.

Υπενθυμίζεται, ότι το ΚΚΕ θα επιλέξει για μια ακόμα φορά το «παρών», ενώ τη Μάγδα Φύσσα, προτείνει συμβολικά το ΜέΡΑ 25 για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης. 

«Όχι» από την «Ελληνική Λύση» στην υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου για ΠτΔ. Σε ανακοίνωση του κόμματος τουτ Κ. Βελόπουλου αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «Η Ελληνική Λύση αναγκάζεται λόγω των “πεπραγμένων” της κας Σακελλαροπούλου αλλά και άλλων προαπαιτουμένων που δεν υφίστανται να αρνηθεί την “αριστεροφοβική” πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας»

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας δήλωσε νωρίτερα ότι «η απόφαση του πρωθυπουργού να προταθεί η κ. Σακελλαροπούλου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ενωτική, προοδευτική και αξιοκρατική». Παράλληλα τόνισε ότι  ότι είναι σεβαστή η αρνητική θέση του ΚΚΕ, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία στη Βουλή και η κυβέρνηση ελπίζει η πρώτη ψηφοφορία να είναι και η τελευταία.

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα