14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Australian Open: Η κλήρωση για Τσιτσιπά και Σάκκαρη στην πρεμιέρα

Διαβάστε επίσης

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ανδρών και γυναικών για το πρώτο Grand Slam της χρονιάς, το Australian Open. Τον Σεμπάστιαν Καρούσο θα αντιμετωπίσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με την Μαρία Σάκκαρη να παίζει με την Ρωσίδα Μαργκαρίτα Γκασπαριάν.

Ολοκληρώθηκε η κλήρωση του Australian Open με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη να μαθαίνουν τους αντιπάλους τους στην πρεμιέρα του πρώτου τουρνουά Grand Slam της χρονιάς το οποίο ξεκινάει στη Μελβούρνη. Ο 21χρονος πρωταθλητής θα βρει στο δρόμο του τον Ιταλό, Σαλβατόρε Καρούσο, Νο94 στην παγκόσμια κατάταξη, με την Μαρία Σάκκαρη να αντιμετωπίζει την Μαργκαρίτα Γκασπαριάν Νο98 στο ταμπλό.

Ο Τσιτσιπάς που πλέον συγκαταλέγεται στα φαβορί για να φτάσει πολύ ψηλά στη διοργάνωση, εάν όλα κυλήσουν ομαλά, θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα προημιτελικά, αφού είναι στην κάτω μεριά του ταμπλό στο οποίο συμμετέχει και ο Ρότζερ Φέντερε που θα είναι ο πιθανώς αντίπαλος ενός εκ των δύο στα ημιτελικά.

Μέχρι να φτάσουμε όμως εκεί ο δρόμος είναι πολύ μακρύς, καθώς στο δεύτερο γύρο ο Τσιτσιπάς θα παίξει με το νικητή του ζευγαριού Κολσράιμπερ-Ζιρόν, ενώ στη συνέχεια πιθανότατα θα βρει μπροστά του τον Μίλος Ράονιτς στον 3ο γύρο και τον Μπαουτίστα Αγκούτ στον 4ο.

Η Μαρία Σάκκαρη θα έχει δύσκολο έργο στην διάρκεια του τουρνουά, καθώς εφόσον υποσκελίσει το εμπόδιο της περάσει την Γκασπαριάν πέφτει πάνω στην Κινέζα Σουάι Πενγκ Νο70 και στον 3ο γύρο πιθανότατα θα συναντήσει την Μάντισον Κις Νο 10 στον κόσμο και στον 4ο γύρο το Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης Πέτρα Κβίτοβα. Αυτό είναι το σχεδιάγραμμα των αγώνων της, υπολογίζοντας πάντα πως τα φαβορί θα νικάνε, γιατί καραδοκούν και οι εκπλήξεις.

Το Σαββατοκύριακο ολοκληρώνονται τα προκριματικά παιχνίδια για την είσοδο στο κυρίως ταμπλό και από τη Δευτέρα ξεκινάει το κύριο μέρος του τουρνουά.

Πρόβλημα οι πυρκαγιές για το τουρνουά

Σε μεγάλο πρόβλημα για το Australian Open έχουν εξελιχθεί οι καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται στην Αυστραλία. Στα προκριματικά του Grand Slam που είναι σε εξέλιξη στην Μελβούρνη, έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα, με αρκετούς αθλητές να αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας της βεβαρημένης ατμόσφαιρας από τις φωτιές που σαρώνουν την ήπειρο από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Έχουν αρχίσει ήδη τα ερωτηματικά για το κατά το πόσο θα είναι ασφαλές να παίξουν οι αθλητές στο Grand Slam, όπου την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει το κυρίως ταμπλό.

Heavy smoke at Melbourne Park from Victoria's bushfires has forced changes to the first round of Australian Open tennis qualifying.

Τα 20 γήπεδα του Πάρκου της Μελβούρνης, είναι στην πλειοψηφία τους ανοιχτά και μόνο τα τρία κεντρικά στάδια κλείνουν. Αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους αθλητές που προς το παρόν απλά ελπίζουν να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα