back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στην Αθήνα Σχοινάς και Φερέιρα – Νέο πακέτο αντιμετώπισης του προσφυγικού

Διαβάστε επίσης

Έως το Μάρτιο αναμένεται η κατάθεση της πρότασης της Κομισιόν αναφορικά με το νέο πακέτο αντιμετώπισης του προσφυγικού, όπως επεσήμανε την  Πέμπτη μιλώντας στην ελληνική Βουλή, ο αντιπρόεδρος της κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σύμφωνα με τον κ. Σχοινά αυτό το πλαίσιο θα περιλαμβάνει ενίσχυση της φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων μέσω της νέας Frontex, ένα πειστικότερο πρόγραμμα επιστροφών για όσους δεν δικαιούνται άσυλο αλλά και παροχή πλήρους κάλυψης σε αυτούς που δικαιούνται νομικής προστασίας εντός της Ευρωπαΐκής Ενωσης.

O Έλληνας Επίτροπος επεσήμανε ακόμα ότι ζητήματα τα οποία θα κληθεί -στο πλαίσιο του χαρτοφυλακίου του- να αντιμετωπίσει είναι η εξωτερική ασφάλεια της ΕΕ αλλά και η εξασφάλιση για όλους τους ευρωπαίους πολίτες κινητικότητας μέσω του συνόλου των αντίστοιχων προγραμμάτων της Ένωσης. Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στο πρόγραμμα συνεργασίας ευρωπαϊκών πανεπιστημίων προκειμένου να υπάρχει σύγκλιση στα προγράμματα σπουδών τους, αλλά και στην αναγκαία «επανάσταση» όπως τόνισε που χρειάζεται η Ελλάδα σε επίπεδο απόκτησης δεξιοτήτων των εργαζομένων, προκειμένου αυτοί να μπορούν να ανταποκρίνονται στις νέες ανάγκες της νέας εποχής.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής – και η Ελίζα Φερέιρα, επίτροπος για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις, επισκέπτονται σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή την Αθήνα για μια σειρά συναντήσεων, με αντικείμενο το μεταναστευτικό, αναπτυξιακά και ενεργειακά θέματα, στο πλαίσιο των νέων προκλήσεων του ενεργειακού και ψηφιακού μετασχηματισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ενόψει της ψήφισης του επταετούς ευρωπαϊκού προϋπολογισμού 2021-2027.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος θα έχει συνάντηση με τους Γιατρούς του Κόσμου – Ελλάδας.

Αύριο Παρασκευή ο Μαργαρίτης Σχοινάς και η Ελίζα Φερέιρα θα πάρουν μέρος στο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ) 2021-2027 στο οποίο θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Επίτροπος Ελίζα Φερέιρα θα συμμετάσχει αύριο στην πρώτη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την Απολιγνιτοποίηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα