back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τέλος το τσιγάρο στα δημοτικά κτίρια της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Σκληραίνει την στάση του απέναντι στο τσιγάρο ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Με εγκύκλιο που εξέδωσε προχωρά στην άμεση εφαρμογή του Σχεδίου Αποτροπής Καπνίσματος σε όλους τους χώρους άσκησης Δημοτικών Δραστηριοτήτων καθώς και σε όλα τα κτίρια του δήμου.

Ειδικότερα η εγκύκλιο του δήμου προβλέπει την απομάκρυνση όλων των σταχτοδοχείων ως λήψη μέτρου αποτροπής του καπνίσματος, την ανάρτηση – τοποθέτηση σήμανσης απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους δημοτικούς χώρους και τον ορισμό υπευθύνων υπαλλήλων σε κάθε κτίριο για την τήρηση του μέτρου ώστε να υπάρχει έλεγχος και λογοδοσία στο ενδεχόμενο που εντοπιστεί κάποιος θεριακλής.

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Αθηναίων σήμερα είναι ο πρώτος δήμος που εφαρμόζει με σχετική εγκύκλιο τον αντικαπνιστικό νόμο στις υπηρεσίες του.

Σε ότι αφορά τους ελέγχους που κάνει η Δημοτική Αστυνομία στα καταστήματα αυτοί συνεχίζονται αδιαλείπτως πρωί, μεσημέρι και βράδυ, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται στις τηλεφωνικές καταγγελίες όπου η παρέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας είναι άμεση.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα