back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το βιβλιοπωλείο των αστέγων της Αθήνας, στου Γκύζη

Διαβάστε επίσης

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα

Το παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων απέκτησε πλέον τον δικό του μόνιμο χώρο στην οδό Σούτσου 19, στου Γκύζη.

Ο κ. Λεωνίδας Κουρσούμης, άστεγος συμπολίτης μας, με αγάπη για τα  βιβλία και χρόνια εμπειρίας σε εκδοτικό οίκο, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Το παλαιοβιβλιοπωλείο αναμένεται να είναι έτοιμο να λειτουργήσει έως τις 10 Φεβρουαρίου, ενώ ήδη από τα έσοδα του, καλύπτονται τα έξοδα στέγασης των 3 εργαζομένων του.

Το εγχείρημά του κ. Κουρσούμη ξεκίνησε με μία ανάρτηση στο Facebook η οποία κινητοποίησε τον κόσμο και γρήγορα μαζεύτηκαν περίπου 3500 τίτλοι βιβλίων. Κατόπιν του παραχωρήθηκε ένας χώρος στην Πειραιώς 132, όπου έχουν πραγματοποιηθεί bazaar βιβλίων. Τα βιβλία πωλούνται προς 2 ευρώ το ένα. Αυτήν την περίοδο το παλαιοβιβλιοπωλείο μετακομίζει πλέον στο δικό του χώρο στου Γκύζη Σούτσου (19 κοντά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας).

«Δόξα τον θεό πάμε πολύ καλά, υπάρχουν δυσκολίες αλλά έχει μπει το νερό στο αυλάκι», θα πει στον Αθήνα 9.84 ο κ.Λεωνίδας Κουρσούμης, «γιατί ο κόσμος αγκάλιασε  το εγχείρημα μας.

«Ο νέος μας χώρος για τον οποίο πληρώνουμε χαμηλό ενοίκιο, έχει ήδη βαφεί, έχουμε στήσει τις βιβλιοθήκες, έχει μπει φωτισμός. Συσκευάζουμε τα βιβλία στον χώρο στη Πειραιώς 132 και ελπίζουμε έως τις 10 Φεβρουαρίου να έχει ολοκληρωθεί η μετακόμιση. Για να καλύψουμε τα έξοδα της μετακόμισης έχουμε, αυτήν την περίοδο, προσφορά τα 10 βιβλία 15 ευρώ. Σχεδιάζουμε στο βιβλιοπωλείο να πραγματοποιούμε παρουσιάσεις βιβλίων και προετοιμάζουμε και ένα εργαστήρι για αστέγους που θα έχει να κάνει με ανακύκλωση χαρτιού και συντήρηση βιβλίων».

Το σημαντικό αποτέλεσμα του εγχειρήματος είναι η στέγαση 3 ανθρώπων και ο βιοπορισμός τους. Ευχόμαστε να καταφέρουν να δημιουργήσουν πολλούς πρώην αστέγους.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα