back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Επισπεύδονται οι μειώσεις εισφοράς αλληλεγγύης

Διαβάστε επίσης

Σε αλλαγή πλάνου στη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές προσανατολίζεται για φέτος η κυβέρνηση, ρίχνοντας μεγαλύτερο βάρος ώστε να αυξηθούν συντομότερα και περισσότερο τα εισοδήματα μισθωτών και ελευθέρων επαγγελματιών όπως και των επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του το βράδυ της Πέμπτης στον Alpha, από τα μέσα του χρόνου θα υπάρξει μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης που επιβάλλεται σε εισοδήματα άνω των 12 χιλιάδων ευρώ και ενδεχομένως κατάργηση του φόρου από το 2021.

Παράλληλα, εξετάζεται η μείωση από 20 – 30% του τέλους επιτηδεύματος που πληρώνουν επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ την ίδια περίοδο, όπως έχει ήδη εξαγγελθεί, θα γίνει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 0,9% σε επιχειρήσεις που έχουν μισθωτούς πλήρους απασχόλησης.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι η μείωση αυτή να είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς ούτως ή άλλως, έχει ανακοινωθείς ότι ως το 2023 οι ασφαλιστικές εισφορές στη μισθωτή εργασία θα μειωθούν κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες.

Θάνος Πασχάλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα