back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εξετάζει τη χρήση χιονολάστιχων το υπ. Μεταφορών

Διαβάστε επίσης

Διατεθειμένος να συζητήσει οποιαδήποτε πρόταση για την υποχρεωτική χρήση χιονολάστιχων στη χώρα μας κατά τους χειμερινούς μήνες, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή.

Όπως ανέφερε ο κ. Kαραμανλής, είμαστε η μόνη χώρα στην Ε.Ε. ακόμα και στα Βαλκάνια, που χρησιμοποιούμε αντιολισθητικές αλυσίδες και δεν έχουμε νομοθετήσει την υποχρεωτική χρήση χιονολάστιχων για συγκεκριμένο διάστημα.

Κατά τ´ άλλα, ο υπουργός τόνισε ότι στόχος για το 2020, είναι η αναπροσαρμογή προστίμων για συγκεκριμένες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ θα υπάρξει γενική διάταξη για την παρακώλυση κυκλοφορίας σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους. Επίσης, είπε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση ενός πακέτου οδικής ασφάλειας που θα περιλαμβάνει την εκπαίδευση οδηγών, πεζών, μαθητών, κ.ά.

Την ανάγκη να υπάρξουν εξοντωτικά χρηματικά πρόστιμα σε όσους Ελληναράδες -όπως είπε- επιμένουν να οδηγούν στις Λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), επισήμανε η κ. Πιπιλή, λέγοντας ότι η επιτυχία της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου οφείλεται κυρίως στο φόβο του προστίμου.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα