back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αγγελος Συρίγος στον Αθήνα 9.84:”Αναμενόμενη διπλωματική ήττα η μη πρόσκληση της Ελλάδας στην Διάσκεψη του Βερολίνου”

Διαβάστε επίσης

2020/01/20

Για αναμενόμενη διπλωματική ήττα όσον αφορά τη μη πρόσκληση της Ελλάδας στην Διάσκεψη του Βερολίνου, έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ και αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελος Συρίγος, στον Αθήνα 984.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

“Οι διεργασίες για το Βερολίνο ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2015. Εκτοτε, έγιναν πέντε διαδοχικές συναντήσεις στις οποίες εμείς δεν λάβαμε μέρος. Δεν είχαμε ζητήσει να μετάσχουμε και θεωρούσαμε ότι το θέμα δεν μας ενδιέφερε. Ανακαλύψαμε ότι υπάρχει η διάσκεψη τον Σεπτέμβριο του 2019 , όταν η  κυβέρνηση ζήτησε για πρώτη φορά να μετάσχει. Αυτά τα πράγματα πληρώνονται… Πρέπει να καταλάβουμε ότι η αποχή από ορισμένα πράγματα δεν είναι χωρίς συνέπειες. Την μία, ήδη την είδαμε. Επίσης, οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι για να εδραιωθούμε στο χώρο πρέπει όντως να προσπαθήσουμε.”

Ο κ. Συρίγος ωστόσο εκτίμησε ότι θα υπάρξει και δεύτερος γύρος στον οποίο η Ελλάδα θα είναι παρούσα, επισημαίνοντας όμως ότι η συμμετοχή είναι κάτι το οποίο κτίζεται. Οπως σημείωσε: “Ότι υπήρξε τουρκική παρέμβαση για τη μη συμμετοχή μας είναι σφόδρα πιθανό. Ότι η Γερμανία που τρέμει τις μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία υποχώρησε είναι και αυτό πολύ πιθανό. Πρέπει όμως να έχουμε την αίσθηση ότι αυτά τα πράγματα κτίζονται. Αν είναι ήττα για την Ελλάδα είναι ήττα… Ισοφαρίσαμε ως ένα βαθμό με την παρουσία Χαφτάρ στην Αθήνα, πριν πάει στο Βερολίνο. Καλό θα ήταν να είμαστε μέσα”

 

 

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα