14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Γερμανία: Συναγερμός σε βάσεις των ΗΠΑ για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση

Διαβάστε επίσης

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού τέθηκαν τα στρατεύματα των ΗΠΑ στη Γερμανία μετά από πληροφορίες για «επικείμενη» τρομοκρατική επίθεση από Ιορδανό τζιχαντιστή.

Λίγες μέρες μετά τη μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής και συλλήψεις υπόπτων σε αρκετά κρατίδια της Γερμανίας, όπως αναφέρει το Newsweek επικαλούμενο εσωτερικό έγγραφο της υπηρεσίας στρατιωτικής αντικατασκοπείας “66th Miltary Intelligence Brigade” που εδρεύει στο Βισμπάντεν, στο σταυρόνημα της τρομοκρατικής επίθεσης μπορεί να βρεθούν οι βάσεις Tower Barraks στο Γρκάφενβερ της Βαυαρίας ή στο Ντιούλμεν της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Το εσωτερικό έγγραφο αναφέρει ότι «σύμφωνα με την πηγή πληροφοριών άγνωστος Ιορδανός εξτρεμιστής, που βρίσκεται κοντά σε μια άγνωστη στρατιωτική βάση σχεδιάζει επίθεση». H διοίκηση των στρατευμάτων των ΗΠΑ στην Ευρώπη επιβεβαίωσε στο Newsweek ότι «χθες τη νύχτα ταυτοποιήθηκε και ελέγχθηκε μια πιθανή απειλή». Αν και δεν εντοπίστηκε «άμεση απειλή» οι Αμερικανοί στρατιώτες διατάχθηκαν να αγρυπνούν 24 ώρες το 24ωρο και να ελέγχουν το περιβάλλον, όπου κινούνται. Οι ΗΠΑ διαθέτουν αυτή την περίοδο κάπου 36.000 στρατιώτες στη Γερμανία.

Τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν στις στρατιωτικές τους βάσεις στη Γερμανία μετά την εξόντωση του Ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί στις 3 Ιανουαρίου από αμερικανική επίθεση που διέταξε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα