back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γιάννης Μουζάλας στον Αθήνα 9.84: “Απέτυχε η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό-προσφυγικό. Πολιτικό και όχι οργανωτικό, το πρόβλημα”

Διαβάστε επίσης

2020/01/20

Αναποτελεσματική χαρακτήρισε την κυβερνητική πολιτική στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μουζάλας.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Βασίλη Πάικο ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι κατεξοχήν πολιτικό και όχι οργανωτικό. “Η επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου θα μπορούσε να είναι κάτι πολύ θετικό και να αποτελεί μία αυτοκριτική η οποία θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή με γενναιότητα και από την αντιπολίτευση. Το πρόβλημα είναι όμως η πολιτική. Επί επτά μήνες αλλάζουν το οργανωτικό σχήμα και κάθε μήνα αποτυγχάνουν” είπε ο πρώην υπουργός.

Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών παροχής ασύλου. Τόνισε ότι μόνη λύση είναι να μειωθεί ο χρόνος απονομής, γεγονός που απαιτεί σκληρή δουλειά και όχι λόγια, όπως και η αύξηση των επιστροφών στην Τουρκία. Και κατέληξε λέγοντας: “Σε αυτά τα δύο εμείς θα βάλουμε πλάτη. Αρκεί να γίνουν με βάση το Δίκαιο”

 

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα