back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

JobDay Προσφύγων στο Σεράφειο

Διαβάστε επίσης

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιείται ημερίδα, που επιχειρεί να διασυνδέσει πρόσφυγες με την αγορά εργασίας στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων έως τις 6.00 το απόγευμα.

H εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης δράσης με τίτλο «Επί το Έργον», από την ιστοσελίδα Skywalker.gr

Το Skywalker.gr δραστηριοποιείται στην αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα, από το 1999.

JobDay Προσφύγων

Συμμετέχουν 18 εταιρείες και περισσότεροι από 500 πρόσφυγες. Οι ενδιαφερόμενοι πρόσφυγες, που φέρουν τα απαραίτητα έγγραφα προς εργασία στη χώρα μας, έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με εργοδότες και να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις εργασίας. Να μιλήσουν προσωπικά με εξειδικευμένο μέντορα για το βιογραφικό τους σημείωμα και να το βελτιώσουν.

Να έρθουν επίσης σε επαφή με ειδικούς συμβούλους οι οποίοι θα τους βοηθήσουν να πετυχαίνουν τους στόχους τους και να διαχειρίζονται προσωπικές και επαγγελματικές προκλήσεις.

«Στόχος μας είναι να δια συνδέσουμε τους πρόσφυγες με την αγορά εργασίας και να τους βοηθήσουμε στην προσαρμογή τους στην ελληνική κοινωνία», λέει στον Αθήνα 9.84 ο εμπορικός διευθυντής του Skywalker.gr Σωτήρης Χατζηιωαννίδης. «Η εκδήλωση έχει ικανοποιητική συμμετοχή. Ελπίζουμε πως στο τέλος της ημερίδας αρκετοί από τους συμμετέχοντες πρόσφυγες θα έχουν βρει εργασία. Οι εταιρείες προσφέρουν θέσεις εργασίας όπως: αποθηκάριοι, εργάτες, λάντζα σε εστιατόρια και ξενοδοχεία. Υπάρχουν επίσης κάποιες θέσεις για γεωπόνους, μεταφραστές, λογιστές και χρηματοοικονομικούς συμβούλους».

Παράλληλες δράσεις

Στην εκδήλωση συμμετέχουν επίσης το Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ, εκπρόσωποι του οποίου ενημερώνουν για τα εργασιακά δικαιώματα. το ΚΜΟΠ παρέχοντας εργασιακή και κοινωνική συμβουλευτική και η εταιρεία σύνταξης βιογραφικών LeadCompass.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα