back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μ. Γιαννάκου: Δεν πιστεύω ότι είναι απομονωμένη η Τουρκία

Διαβάστε επίσης

«Δεν ήταν λάθος οι επαφές του Χαφτάρ στη χώρα μας, αλλά εγώ δεν μπορώ να πω ότι είμαι βέβαιη ότι αν επικρατήσει ο Χαφτάρ ή πάρει μία υψηλή θέση, το πρώτο που θα σκεφτεί θα είναι να χαλάσει το μνημόνιο με την Τουρκία. Έχω ερωτηματικά ως προς αυτό», τόνισε η Μαριέττα Γιαννάκου, Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα» και στη Νόνη Καραγιάννη η κ. Γιαννάκου υπογράμμισε ότι: «Είναι προφανές ότι η προσπάθεια που κάνουν οι εταίροι μας για να βρεθεί κάποια λύση, κάποια εκεχειρία στο Λιβυκό, δεν θέλουν να την αναμίξουν με τη δική μας έντονη αντίδραση, σε αυτό που έκανε με το να χαράξει θαλάσσιες ζώνες η Τουρκία με το καθεστώς Σάραζ. Περιπλέκει τα πράγματα για εμάς, κακώς δεν μας κάλεσαν, διότι μία εμπόλεμη χώρα, αποδέχεται μνημόνια από τρίτες χώρες τα οποία δεν έχουν νομιμότητα».

Παράλληλα τόνισε ότι: «Σε μας παραμένει ως μόνιμο πρόβλημα, η συμπεριφορά της Τουρκίας. Βλέπετε ότι αυτή δεν τροποποιείται. Παρά την απειλή κυρώσεων από την Ευρώπη, παρά την έντονη αντίδραση από τις ΗΠΑ, η συμπεριφορά η ίδια συνεχίζεται, η οποία φαίνεται ότι έχει στρατηγικό στόχο. Δεν πιστεύω ότι είναι απομονωμένη η Τουρκία. Η Ελλάδα ίσως πρέπει να εξετάσει και αυτή τη χάραξη θαλασσίων ζωνών για λογαριασμό της».

«Για να πάμε στη Χάγη πρέπει να συμφωνήσουμε»

Βέβαια, αλλά για να πάμε στη Χάγη πρέπει να συμφωνήσουμε, να έχουμε ένα συνυποσχετικό. Να συμφωνήσουμε με αυτούς. Εγώ δεν πιστεύω ότι οι Τούρκοι θα παραμείνουν σε αυτά που λέμε εμείς περί υφαλοκρηπίδας. Θα ζητάνε και χίλια δύο άλλα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα