back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μπακογιάννης για την κακοδιαχείριση σε σχολικές επιτροπές: «Τα ανακλαστικά μας ήταν άμεσα και κάναμε αυτό που έπρεπε»

Διαβάστε επίσης

“Τα ανακλαστικά μας ήταν άμεσα και κάναμε αυτό που έπρεπε αμέσως μόλις διαπιστώσαμε το πρόβλημα” δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την μήνυση που έχει καταθέσει “κατά παντός υπευθύνου” μετά κακοδιαχείριση που εντόπισε στην χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.

Ο κ. Μπακογιάννης απαντώντας στην αντιπολίτευση που ζητούσε περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση αφού υπογράμμισε ότι υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας τόνισε ότι αν υπάρξει χρηματοδοτικό κενό στις σχολικές επιτροπές ο δήμος θα το καλύψει με έκτακτη επιχορήγηση. Μάλιστα αποκάλυψε ότι το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για τα σχολεία, ύψους 33 εκατ. ευρώ, έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται μέσω διαγωνισμών γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα το φθινόπωρο να έχουν υπογραφεί οι συμβάσει ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα.

Στην συνέχεια της ομιλίας του ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι και αυτός δεν είναι ικανοποιημένος από τα 3,5 εκατ. ευρώ που είναι η επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών και κάλεσε την αντιπολίτευση να φέρει προτάσεις καθώς τόνισε ότι είναι ανοικτός σε συζήτηση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου και του κανονισμού λειτουργίας τους, Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι ο δήμος ετοιμάζεται να ενισχύσει με προσωπικό τις σχολικές επιτροπές και να ορίσει λογιστικό γραφείο το οποίο σε μόνιμη βάση θα τις βοηθά στις συναλλαγές τους.

“Δεν καλύπτουμε κανέναν και αφήνουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της. Πράξαμε το σωστό και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε” δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας Μανώλης Καλαμπόκας προς την αντιπολίτευση για την κακοδιοίκηση που εντοπίστηκε στην οικονομική διαχείριση των σχολικών επιτροπών.

Ο κ. Καλαμπόκας υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ευρήματα του δήμου στους λογαριασμούς των σχολικών επιτροπών καθώς υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας και για αυτό το λόγο η μήνυση που κατέθεσε ο δήμος είναι “κατά παντός υπευθύνου” ώστε η δικαιοσύνη να μπορεί να κάνει ανεπηρέαστη το έργο της. Μάλιστα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τόνισε ότι το αργότερο στις αρχές της άλλης εβδομάδας θα ξεκινήσουν να πιστώνονται χρήματα στους λογαριασμούς των σχολικών επιτροπών ώστε να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα έχουν σημειωθεί.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα