back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΠΕΥΦΑ: Καταγγελία για έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας στο Μουσείο Ακρόπολης

Διαβάστε επίσης

Σε μια καταγγελία ευαίσθητου κοινωνικού χαρακτήρα πρόχώρησε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων για υπάλληλο της που εργάζεται στο Μουσείο Ακρόπολης. Συγκεκριμένα καταγγέλει τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο ότι καθιστούν ανέφικτη τη μετάταξη του υπάλληλου στον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας για πολύ σοβαρούς οικογενειακούς και οικονομικούς λόγους.

Αναλυτικά η ανακοινώση:

«Με λύπη της η ΠΕΥΦΑ θέλει να καταγγείλει τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του Νέου Μουσείου Ακρόπολης για την σκληρή και άτεγκτη συμπεριφορά τους απέναντι σε υπάλληλο του Νέου Μουσείου. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος προσπαθεί να διαχειριστεί μια μεγάλη οικογενειακή περιπέτεια που του έχει προκύψει τελευταία, ευρισκόμενος αυτός στην Αθήνα και η οικογένειά του αναγκαστικά στον Πύργο Ηλείας.

Η γυναίκα του και τα δύο κοριτσάκια τους, ηλικίας 3 και 8 ετών, αναγκάστηκαν να μετακομίσουν από την Αθήνα όταν απολύθηκε η σύζυγός του και τα οικονομικά του επιδεινώθηκαν δραματικά, σε σημείο να μην μπορεί να πληρώσει το ενοίκιο για την διαμονή του. Ζητήσαμε από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, τον κύριο Παντερμαλή, να συναινέσει ώστε ο υπάλληλος να διατεθεί στην Αρχαία Ολυμπία (σημαντικός χώρος με μεγάλες ανάγκες στη φύλαξη), πράγμα το οποίο δεν έγινε παρά τις υποσχέσεις. Είναι πασιφανές λοιπόν ότι δεν υπάρχει στοιχειώδης κοινωνική ευαισθησία.

Παράλληλα, ζητήσαμε και την άμεση ανθρωπιστική παρέμβαση της Υπουργού Πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη, για τους ίδιους λόγους, προφορικά και γραπτά, χωρίς αποτέλεσμα. Θεωρούμε απαράδεκτο και μας προξενεί αλγεινή εντύπωση όταν δεκάδες εκατοντάδες υπάλληλοι διατίθενται σε υπηρεσίες, σε βουλευτικά γραφεία, σε γραφεία υπουργών, σε γραφεία διευθυντών κλπ, κλπ, κλπ να μην μπορεί να διατεθεί ένας υπάλληλος του Νέου Μουσείου Ακρόπολης σε έναν επίσης μεγάλο και σημαντικό χώρο για πολύ σοβαρούς οικογενειακούς και οικονομικούς λόγους μέχρι να λυθεί οριστικά το θέμα. Η ΠΕΥΦΑ θα αναδείξει ακόμα περισσότερο το θέμα αυτό με διαμαρτυρίες με τοποθέτηση πανό κλπ κλπ, ώστε να καταλάβουν οι υπεύθυνοι ότι πέρα από οτιδήποτε άλλο προέχει ο άνθρωπος».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα