back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στ. Πέτσας: Ο Ερντογάν ενοχλήθηκε από την επίσκεψη του Χάφταρ στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Ο Τούρκος Πρόεδρος ενοχλήθηκε από την επίσκεψη του Χαλίφα Χάφταρ στην Αθήνα και ενδεχομένως και από τις ευχαριστίες που εξέφρασε για την ελληνική συνδρομή,  σχολίασε τη Δευτέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Δεν μας επηρεάζει αυτό. Ο στόχος μας είναι να είμαστε παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή. Μας ενδιαφέρει να εφαρμόζεται το πλέγμα του Κοινοτικού Κεκτημένου και το Διεθνές Δίκαιο να είναι πάντα η πυξίδα μας και σ’ αυτό θα επιμείνουμε. Ό,τι και να λέει ο κ. Ερντογάν ή οποιοσδήποτε άλλος, εμείς δεν ακολουθούμε σε χαρακτηρισμούς. Μένουμε στην ψύχραιμη αυτοπεποίθηση που διακρίνει την Ελλάδα ως χώρα», υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα δήλωσε πως οι κ.κ Μητσοτάκης και Ερντογάν έχουν συναντηθεί δύο φορές και πως όλα τα ζητήματα που θέτει ο κ. Ερντογάν από την πρώτη στιγμή έχουν βρεθεί στο περιθώριο, με τις ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης και 13ης Δεκεμβρίου, που χαρακτηρίζουν το «μνημόνιο» Τουρκίας-Λιβύης ως ανυπόστατο, τονίζοντας ότι δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα για το Διεθνές Δίκαιο.

«Έχουμε δηλώσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αυτό έχει φτάσει παντού και πιστεύουμε και στην Τουρκία», τόνισε ο κ. Πέτσας σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει πει ότι δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι η κυβέρνηση έχει αυτή την στάση ψύχραιμης αυτοπεποίθησης, πρώτον γιατί έχουμε το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας, δεύτερον τους συμμάχους μας στο πλευρό μας και τρίτον τη δυνατότητα να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

«Είναι μια φράση που δείχνει την αποφασιστικότητά μας. Και το μήνυμα αυτό είναι σαφές και φτάνει παντού. Ο κ. Χάφταρ, πάει ένα βήμα πέρα από την κατάργηση του «μνημονίου» Λιβύης-Τουρκίας. Είναι έτοιμος την επόμενη ημέρα -εφόσον είναι αυτός το αποτέλεσμα της πολιτικής λύσης στη Λιβύη- να προχωρήσουμε στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης, πιάνοντας το νήμα από το σημείο που το αφήσαμε το 2010 όταν σταμάτησαν οι κοινές διαπραγματεύσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα