back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Κ. Χατζηδάκης: Τον Ιούνιο το νομοσχέδιο για την απαγόρευση της χρήσης πλαστικών

Διαβάστε επίσης

Σκληρή κριτική στη Άγκυρα άσκησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος σχολιάζοντας την Σύνοδο των εφτά στο Κάιρο και πως χώρες όπως το Ισραήλ- η Αίγυπτος- η Ιορδανία και η Παλαιστινιακή Αρχή που τις έχει χωρίσει αίμα, κάθισαν στο ίδιο τραπέζι μιλώντας για την ενέργεια ως καταλύτη ειρήνης στην περιοχή την ώρα που η Τουρκία την χρησιμοποιεί ως πηγή έντασης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Στάση των 2» και στον Άρη Τόλιο ο υπουργός χαρακτήρισε ατυχή τον χειρισμό της Γερμανίας να μην καλέσει την Ελλάδα στην Σύνοδο του Βερολίνου «Πολλές φορές η εξωτερική πολιτική ανεξαρτήτως κυβερνήσεων δεν ασκείται βάσει του Διεθνούς Δικαίου αλλά βάσει του Δικαίου των συμφερόντων» πρόσθεσε ωστόσο ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια: «Δεν αναφέρομαι μόνο στην επίσκεψη Χαφτάρ στην Αθήνα, αλλά και στη δεσμευτική απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης είναι άκυρο και κενού περιεχομένου. Οποιαδήποτε απομάκρυνση από την θέση αυτή, όπως έχει πει και ο Πρωθυπουργός θα σημαίνει την άσκηση Βέτο από την πλευρά της χώρας μας».

Αναφερόμενος στην στάση της Ρώμης και την συμμετοχή της στην συμφωνία για τον East Med ο κ. Χατζηδάκης είπε: «Το Σάββατο υπήρχαν δυο διαφορετικά μηνύματα από την Ρώμη μέσω του τουρκικού Πρακτορείου Anadolu, όπου στο πρώτο εμφανιζότανε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Ντι Μάιο κατά του αγωγού ενώ λίγο μετά υπήρχε από τον Ιταλό υπουργό τροποποιητική δήλωση. Αυτό που εμείς ξέρουμε επισήμως είναι ότι η Ιταλία έχει δώσει την συγκατάθεση της για τον αγωγό».

Ο κ. Χατζηδάκης αποκάλυψε ότι τον Ιούνιο θα έρθει νομοσχέδιο για την απαγόρευση της χρήσης πλαστικών το οποίο θα έχει ορίζοντα υλοποίησης του έως το Καλοκαίρι του 2021, ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι θα τρέξει και σχετική καμπάνια. Ο υπουργός ερωτηθείς για ενδεχόμενη αύξηση τους κόστους στην πλαστική σακούλα τόνισε ότι ακόμα δεν έχει γίνει κάποια ειδική συζήτηση , «υπάρχει εθνική πολιτική και πολιτική από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά δεν ήθελα να προστρέξω».

Τέλος, σχετικά με το θέμα της ηλεκτροκίνησης επισήμανε ότι θα έρθει στην Βουλή συνολικό νομοσχέδιο και με τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών το οποίο θα έχει αναφορά όχι μόνο στα φορολογικά κίνητρα αλλά και στις υποδομές που είναι το μεγάλο θέμα και εκεί θα χρειαστεί και η συμβολή της ΔΕΔΗΕ για την δημιουργία δίκτυο σταθμών επαναφόρτισης των οχημάτων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα