back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δικαιοσύνη για τον Ζακ ζητούν 101.146 πολίτες

Διαβάστε επίσης

Πάνω από 101. 146 υπογραφές έχουν συλλεχθεί έως σήμερα μέσω της διεθνούς εκστρατείας που διεξάγει η Διεθνής Αμνηστία από τον Νοέμβριο του 2018, με αίτημα την επί της ουσίας απόδοση δικαιοσύνης για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Η εκστρατεία συνεχίζεται.

Αντίθετοι με το παραπεμπτικό βούλευμα οι συνήγοροι

Παράλληλα αντίθετοι με την χθεσινή έκδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Ζαχαρία Κωστόπουλου εμφανίζονται οι συνήγοροι, η οικογένεια του θύματος και οι αλληλέγγυοι φορείς, θεωρώντας ότι το βούλευμα ρίχνει στα μαλακά τους εμπλεκόμενους στη δολοφονία του. ‘Οπως υποστηρίζουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας «η τελική απόδοση της κατηγορίας της θανατηφόρου σωματικής βλάβης και όχι της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο για όλους τους κατηγορούμενους εισάγει ιδιαίτερο περιβάλλον νομικής αξιολόγησης των αδικημάτων και οδηγεί σε διακριτή μεταχείριση των δραστών».

101. 146 υπογραφές

Η διεθνής Αμνηστία δημοσιοποίησε τον πρώτο όγκο υπογραφών που έχουν συλλεχθεί διεθνώς, σε συνέντευξη τύπου, σήμερα, 16 μήνες μετά τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Ζακ κάνοντας λόγο για απαράδεκτη καθυστέρηση των δικαστικών διαδικασιών και ελλειπή διερεύνηση της υπόθεσης από τις αρχές ενώ ζητούν να διερευνηθεί και το ενδεχόμενο να υπήρξε κίνητρο μίσους, διάκρισης ή οποιασδήποτε άλλης προκατάληψης, στην επίθεση.

«Η τελική απόδοση της κατηγορίας της θανατηφόρου σωματικής βλάβης και όχι της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο δεν μας ικανοποιεί και η οικογένεια του Ζακ εκφράζει την πικρία της» αναφέρει στον Αθήνα 9.84 η δικηγόρος Άννυ Παπαρρούσου. Το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά και η κλασική νομική αξιολόγηση των κρίσιμων περιστατικών έρχονται σε σαφή αντίθεση με τις κρίσεις και τις παραδοχές του βουλεύματος αλλά και την πάγια νομολογία των ελληνικών δικαστηρίων.Θα κάνουμε ότι περναει από το χέρι μας ακόμα και τώρα να ανατραπεί η κατάσταση. Οι εισαγγελικές αρχές έχουν την δυνατότητα να πλήξουν το παραπεμπτικό βούλευμα»

Να υπενθυμίσουμε ότι το παραπεμπτικό βούλευμα για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου υιοθετεί την πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέα για παραπομπή σε δίκη των έξι κατηγορουμένων (οι δύο φυσικοί αυτουργοί, ο καταστηματάρχης του κοσμηματοπωλείου και ο μεσίτης, και τέσσερις αστυνομικοί.) με την κατηγορία της πρόκλησης θανατηφόρου σωματικής βλάβης και πλέον αναμένεται να οριστεί ημερομηνία για την εκδίκαση της υπόθεσης σε Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο.Η πολιτική αγωγή και η οικογένεια του θύματος είχαν ζητήσει τη μετατροπή του αδικήματος σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, κατηγορία σοβαρότερη.

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα