back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΌΤΗΤΑΣ ΝΙΚΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΑΘΗΝΑ 9.84: “Κάθε Κυριακή, πλυστικά και σάρωθρα καθαρίζουν γειτονιές με κυκλοφοριακό φόρτο στη διάρκεια της εβδομάδας”

Διαβάστε επίσης

2020-01-21

Για τις διαφορετικές όψεις του άστεως της Αθήνας, τις δημοτικές ανάγκες και τις δράσεις αντιμετώπισής τους, συζήτησε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκος Αβραμίδης, στο στούντιο του Αθήνα 9.84 με τις δημοσιογράφους Ελεονώρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου.

Η καθαριότητα, η αποκομιδή και ο ηλεκτροφωτισμός αποτελούν αναντίρρητα θέματα πρώτιστης προτεραιότητας για την υγιεινή και ασφάλεια των κατοίκων.

Ο κ Αβραμίδης είπε ότι το τελευταίο τετράμηνο η συνολική προσπάθεια γίνεται πιο προγραμματισμένα, βάσει ειδικού σχεδιασμού και σε συνεργασία με τις διευθύνσεις Ηλεκτρολογικού και Πρασίνου, δουλεύοντας με τα ίδια μηχανήματα και το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό.

“Σε εβδομαδιαία βάση πραγματοποιούμε 3 με 4 παρεμβάσεις σε κεντρικές πλατείες και πεζοδρόμους, όπου η εγκατάλειψη ήταν ορατή επί σειρά ετών. Κλαδεύουμε τα δέντρα, αλλάζουμε λάμπες, βάφουμε τα παγκάκια, πλένουμε και απολυμαίνουμε, ενώ το κόστος παραμένει στα ίδια επίπεδα διότι χρησιμοποιείται ο δημοτικός εξοπλισμός. Δεν έχουμε προσφύγει σε ιδιώτες η εξωτερικές εργολαβίες παρά μόνο για ειδικές εργασίες, όπως ο καθαρισμός της πλατείας Συντάγματος τα Χριστούγεννα ώστε να αφαιρεθούν τσίχλες, γκάφιτις και tags.

*Αναφέρθηκε επίσης σε μια νέα δράση της Υπηρεσίας Καθαριότητας – κάθε Κυριακή- σε συγκεκριμένες περιοχές. “Πέντε πλυστικά και 5 σάρωθρα μπαίνουν κάθε Κυριακή  σε γειτονιές με κυκλοφοριακό φόρτο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας , όπως ο Βοτανικός και τα Ανω και Κάτω Πετράλωνα, καθαρίζοντας δρόμους και πεζοδρόμια”

*Ο κ Αβραμίδης ανακοίνωσε ειδική εργολαβία για την αποκατάσταση των βλαβών στον ηλεκτροφωτισμό της πόλης λόγω  παλαιότητας των υπόγειων και υπέργειων καλωδίων.

*Ερωτηθείς για τους κάδους καθαριότητας επισήμανε ότι σε σύνολο 13.000 λείπουν οι μισοί ενώ η παραλαβή νέων θα αρχίσει από το τέλος Ιανουαρίου. Οπως πρόσθεσε “ήδη τρέχει μελέτη επαναχωροθέτησής τους ώστε να προγραμματιστούν τα νέα δρομολόγια αποκομιδής”

*Για το στόλο των απορριμματοφόρων σημείωσε ότι έως τον Απρίλιο θα παραληφθούν  75 οχήματα και πλυστικά.

*Σε ερώτηση για την ανακύκλωση αναφέρθηκε στους ειδικούς κόκκινους κάδους που χρησιμοποιούνται στις λαικές αγορές, τα  ξενοδοχεία και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ επισήμανε τη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής για την προμήθεια απορριμματοφόρων για βιοαπόβλητα.

Για τον καθαρισμό των δρόμων από τα εγκαταλελειμμένα ΙΧ και μηχανάκια ο κ Αβραμίδης είπε ότι έχουν καταγραφεί 800, αλλά στο σύνολό τους υπολογίζονται στις 3.000 και σημείωσε ότι μόνο τον Ιανουάριο μεταφέρθηκαν 500 στην Ιερά Οδό και από εκεί στον ΟΔΔΥ.

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας έδωσε έναν απλό οδηγό για να αλλάξει άμεσα και με απλές κινήσεις, η εικόνα της πόλης. Κλείνουμε καλά τις σακούλες σκουπιδιών, κατεβάζουμε τα απορρίμματα πριν από τα δρομολόγια αποκομιδής και μαζεύουμε τα κατάλοιπα από τις φυσιολογικές λειτουργίες των κατοικιδίων μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα