back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ποιος δεν συνοδεύει τον Αμερικανό Πρόεδρο στο Νταβός;

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος αναμένεται στο θέρετρο των ελβετικών Άλπεων στις 21 και 22 Ιανουαρίου.
Τον περασμένο χρόνο, είχε ακυρώσει το ταξίδι του την τελευταία στιγμή εξαιτίας του shutdown, που είχε παραλύσει τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Μεταξύ των μελών της αμερικανικής αποστολής που θα συνοδεύσουν τον Τραμπ φέτος στο Νταβός βρίσκονται η κόρη και σύμβουλός του Ιβάνκα Τραμπ, όπως και ο γαμπρός και σύμβουλός του Τζάρεντ Κούσνερ.

Ο Άντριου Πικ, ο ανώτερος διευθυντής για τις Ευρωπαϊκές και Ρωσικές Υποθέσεις στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού Προέδρου, τέθηκε από το τέλος της περασμένης εβδομάδας σε διοικητική άδεια, ενώ είχε προγραμματίσει να συνοδεύσει και αυτός τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο στο Νταβός.

O Πικ, είναι ο τρίτος αξιωματούχος που κατείχε αυτή τη θέση και αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει. Την Παρασκευή άνδρες της ασφάλειας του Λευκού Οίκου τον συνόδευσαν έξω από τους χώρους της προεδρικής κατοικίας χωρίς καμία εξήγηση. Συμμετείχε σε υψηλού επιπέδου και απόρρητες συναντήσεις στο Λευκό Οίκο. Προηγουμένως κατείχε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ τη θέση του Αναπληρωτή Βοηθού Υφυπουργού για το Ιράκ και το Ιράν.

Ο κ. Πικ ήταν παρόν στις συνομιλίες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως αναφέρει το hellasjournal.com, ήταν ο αξιωματούχος που πρώτος ενημέρωσε για την έναρξη προσπάθειας εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης για την αποκλιμάκωση στο Αιγαίο.

Ακολούθησε μετά ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο οποίος ενημέρωσε τους Έλληνες ανταποκριτές ότι θα ηγηθεί ο ίδιος της προσπάθειας.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο Axios, ο Πικ ετέθη σε διοικητική άδεια εν αναμονή μιας «έρευνας σχετικά με θέματα ασφάλειας»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα