back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βουλή: Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για ονομαστική ψηφοφορία επί άρθρων του ν/σ του υπ. Παιδείας

Διαβάστε επίσης

Στον απόηχο σφοδρών αντιδράσεων εκπαιδευτικών και πανεπιστημιακών που έχει προκαλέσει η διάταξη για τα Κολέγια, συνεχίζεται από το πρωί και θα ολοκληρωθεί αργά απόψε η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο που αφορά τον διορισμό στη δημόσια εκπαίδευση πτυχιούχων κολλεγίων, καθώς και για την σύνδεση της χρηματοδότης με βάση την αξιολόγηση των πανεπιστημίων, αλλά και την αναστολή λειτουργίας 37 νέων τμημάτων ΤΕΙ. Η ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων θα διεξαχθεί την Πέμπτη το πρωί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην συζήτηση θα τοποθετηθεί γύρω στις 7 το απόγευμα ο πρωθυπουργός, ενώ η υπουργός Παιδείας καλείται να απαντήσει τελικά εάν η επίμαχη είχε ζητηθεί από την Κομισιόν ως κοινοτικό δίκαιο ή αν τελικά αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στην αιτιολογική γνώμη της Κομισιόν -την οποία επικαλείται η υπουργός- δεν υπάρχει καμία αναφορά ότι η αναγνώριση των κολεγίων επιβλήθηκε από την ΕΕ.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα