back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τραμπ και φον ντερ Λάιεν προανήγγειλαν συζητήσεις για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ – ΕΕ

Διαβάστε επίσης

Ο Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε από το Νταβός πως ξεκινούν συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση, ώστε να επιτευχθεί εμπορική συμφωνία.

Είπε μάλιστα στους δημοσιογράφους πως θα ξεκινούσε χθες συζητήσεις με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Θα συζητήσουμε για μια καλή εμπορική συμφωνία με τους Ευρωπαίους», δήλωσε ο Τραμπ, αναφέροντας ότι άκουσε ότι η πρόεδρος της Κομισιόν είναι «σκληρή στις διαπραγματεύσεις» έπειτα από την πρώτη συνάντηση που είχε μαζί της.

Από την πλευρά της, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε «πεπεισμένη» ότι μπορεί να ορίσει με τους Αμερικανούς μια θετική ατζέντα για το εμπόριο, την τεχνολογία, την ενέργεια και άλλα ζητήματα.

Οι απειλές του Τραμπ για επιπλέον δασμούς στις αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης, έχουν «παγώσει» την σχέση του με την ΕΕ, με τον ίδιο να λέει ότι εξακολουθεί να «εξετάζει πολύ σοβαρά αυτή την πιθανότητα», στην περίπτωση που οι συνομιλίες για μια διατλαντική εμπορική συμφωνία δεν οδηγήσουν πουθενά. «Αν οι Ευρωπαίοι είναι δίκαιοι, δεν θα έχουμε πρόβλημα», σχολίασε ο Τραμπ, την ώρα που η δίκη του στο Κογκρέσο έχει ξεκινήσει.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα