back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για τον εκλογικό νόμο

Διαβάστε επίσης

Απερρίφθη από την κυβερνητική πλειοψηφία η ένσταση αντισυνταγματικότητας για το άρθρο 1 του νομοσχεδίου για το νέο εκλογικό νόμο, που δεν επιτρέπει το πριμ του πρώτου κόμματος να δίνεται σε συνασπισμό κομμάτων.

«Θέλετε να αποκλείσετε μια συνεργασία του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ και φοβάστε ότι εμείς που είμαστε κόμμα συνεργασίας θα σας ξεπεράσουμε στις επόμενες εκλογές. Αυτά που κάνετε είναι για γέλια» ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο Σπύρος Λάππας από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η ρύθμιση ξυπνά τους χειρότερους εφιάλτες και έκανε λόγο για σκανδαλώδη και απαράδεκτη διάταξη, ενώ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι η διάταξη αντιβαίνει το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Για καλπονοθευτικά συστήματα, έκανε λόγο ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ.

Απαντώντας ο υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος αντέκρουσε τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης, ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι οραματίζεται συνασπισμούς κομμάτων για να κόψει την αυτοδυναμία των κυβερνήσεων. «Η κυβέρνηση έφερε γραμμή-γραμμή και λέξη-λέξη, το νόμο που ίσχυε το 2008. Εισηγητής ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος χαίρει της εκτίμησης όλων» τόνισε.

Η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί αύριο Παρασκευή, ενώ αναμένεται να τοποθετηθούν και πολιτικοί αρχηγοί.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα