back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εγκύκλιος ενημέρωσης για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2020

Διαβάστε επίσης

Εγκύκλιο στην οποία δίνονται οι απαραίτητες πληροφορίες για υποψηφίους (μαθητές και αποφοίτους), που θα επιλέξουν το νέο σύστημα, αυτό δηλαδή που θα ισχύσει για πρώτη φορά στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2020, εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ (δηλαδή Γ΄ ημερησίου, Γ΄ τριετούς εσπερινού και Δ΄ τετραετούς εσπερινού), εφόσον επιθυμούν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, συμμετέχουν υποχρεωτικά με το νέο σύστημα, ενώ οι απόφοιτοι ημερήσιου ή εσπερινού μπορούν εναλλακτικά να επιλέξουν αν θα συμμετάσχουν με το παλαιό ή με το νέο σύστημα. Για όσους αποφοίτους επιλέξουν το παλαιό σύστημα, εκδόθηκε ανάλογη εγκύκλιος.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου συστήματος είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για όλους τους υποψηφίους, η Κοινωνιολογία για τις Ανθρωπιστικές Σπουδές και η επιλογή ΜΟΝΟ 1 επιστημονικού πεδίου. Αντίθετα βασικά χαρακτηριστικά του παλαιού συστήματος είναι η Νεοελληνική Γλώσσα για όλους τους υποψηφίους, τα Λατινικά για τις Ανθρωπιστικές Σπουδές, η δυνατότητα επιλογής 1 ή 2 πεδίων με 4 ή 5 μαθήματα.

Τέλος τα δύο συστήματα (παλαιό/νέο) έχουν διαφορετική εξεταστέα ύλη, διαφορετικό ποσοστό θέσεων για κάθε σύστημα, διαφορετικό τρόπο υπολογισμού μορίων κλπ. Όσοι απόφοιτοι δικαιούνται να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση το 2020, αυτοί υποβάλλουν κατευθείαν μηχανογραφικό δελτίο τον Ιούνιο του 2020.

[su_document url=”https://www.athina984.gr/wp-content/uploads/2020/01/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΓΙΑ-ΠΡΟΣΒΑΣΗ-ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ-ΠΑΛΑΙΟ-ΣΥΣΤΗΜΑ-2020-με-ΑΔΑ.pdf”]

[su_document url=”https://www.athina984.gr/wp-content/uploads/2020/01/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ-ΓΕΛ-ΓΙΑ-ΝΕΟ-ΣΥΣΤΗΜΑ-2020-με-ΑΔΑ.pdf”]

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα