back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης στο Bloomberg: Στόχος η προσέλκυση επενδύσεων 100 δισ ευρώ σε επτά – οκτώ χρόνια

Διαβάστε επίσης

«Θέλουμε μία καλή και εποικοδομητική σχέση με την Τουρκία, αλλά συνολικά η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι πολύ επιθετική», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg κατά το οικονομικό φόρουμ του Νταβός. 


Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως η Άγκυρα επιδεικνύει μία ιδιαίτερα επιθετική στάση και υπέγραψε με την κυβέρνηση της Τρίπολης μία απαράδεκτη συμφωνία και έκανε λόγο για μία συνεχή κατάσταση προκλήσεων που, νομίζω, δεν θα οδηγήσει την Τουρκία πουθενά, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις απειλές της Τουρκίας για νέο κύμα προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να μετατρέπεις απεγνωσμένους ανθρώπους σε εργαλείο για γεωπολιτικούς σκοπούς, ενώ τόνισε ότι το μεταναστευτικό πρέπει να αποσυνδεθεί από άλλα ζητήματα.

«Έχουμε μία συμφωνία, ως Ευρωπαϊκή Ένωση, με την Τουρκία. Μπορεί να λειτουργήσει καλά, έχει λειτουργήσει καλά στο παρελθόν, πρέπει να επιμείνουμε σε αυτή. Πρέπει να την επικαιροποιήσουμε και νομίζω πως πρέπει να αποσυνδέσουμε το μεταναστευτικό από τα άλλα ζητήματα που έχουμε, και νομίζω ότι μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό», τόνισε.

Αναφερόμενος στην οικονομία ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση πως εγχώριοι αλλά και ξένοι επενδυτές αντιμετωπίζουν με νέα εμπιστοσύνη την Ελλάδα και τόνισε ότι στόχος είναι η προσέλκυση επενδύσεων ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ σε βάθος επτά έως οκτώ ετών».

«Ξένοι επενδυτές κοιτούν την Ελλάδα και για πρώτη φορά λένε υπάρχει ένα πειστικό αφήγημα για επενδύσεις εδώ», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υπογράμμισε παράλληλα ότι η σημερινή κυβέρνηση «νίκησε τους λαϊκιστές της αριστεράς και της δεξιάς», πολιτευόμενη με μία κεντροδεξιά ατζέντα και αυτό στέλνει ένα πολύ θετικό σινιάλο σε άλλα ευρωπαϊκά κόμματα.

Live from Davos | Interview on Bloomberg

Live from Davos | Interview on Bloomberg

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Donnerstag, 23. Januar 2020

Οι διμερείς επαφές του κ. Μητσοτράκη στο Νταβός

Η κατάσταση στη Λιβύη και η συμπεριφορά της Τουρκίας βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο των συναντήσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας Άνεγκρετ Κραμπ- Καρενμπάουερ και με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λεμέρ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε στην κ. Καρενμπάουερ ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι παρούσα στα επόμενα στάδια της διαδικασίας για τη Λιβύη, ενώ εξέφρασε προς τον κ. Λεμέρ την ικανοποίησή του και την εκτίμηση του ελληνικού λαού για τη στήριξη της Γαλλίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Μεσόγειο.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα