back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: H κ. Κεραμέως απέκρυψε το έγγραφο του ΔΟΑΤΑΠ

Διαβάστε επίσης

Σε καταγγελίες και σφοδρή κριτική κατά της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως προχώρησε η κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με αφορμή το άρθρο 50 για τα κολλέγια.

Μιλώντας στην εκπομπή «Στάση των 2» και στον Άρη Τόλιο, η κ. Ξενογιαννακοπούλου κατηγόρησε την κ. Κεραμέως για παραπληροφόρηση, για απόκρυψη των εγγράφων του ΔΟΑΤΑΠ και καταστρατήγηση του άρθρου 16: «Έγινε πρόσφατα αναθεώρηση του Συντάγματος και δεν υπήρξε πλειοψηφία για να ανοίξει το άρθρο 16. Αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό δεν μπορεί να το καταστρατηγεί η κ. Κεραμέως γιατί αυτό κάνει. Όπως δεν μπορεί να έρχεται και να καταστρατηγεί και την αρμοδιότητα του ΔΟΑΤΑΠ να δίνει ισοτιμία ακαδημαϊκών προσόντων και τίτλων».

Η πρώην υπουργός επεσήμανε ότι ανοίγει δρόμος για να δημιουργηθεί φάμπρικα κολλεγίων τονίζοντας : «Το πρόβλημα δεν είναι τα μεγάλα Πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης καθώς εκεί υπάρχει ισοτιμία του ΔΟΑΤΑΠ, το πρόβλημα είναι για διάφορα ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Αμερική τα οποία θα ανοίξουν φάμπρικα με διάφορους κολλεγιάρχες στην Ελλάδα. Τότε θα έχουμε το εξής παράδοξο, τα παιδιά που δίνουν το είναι τους για να μπουν στα Πανεπιστήμια και να πάρουν ένα πτυχίο ή τα παιδιά που είναι στο εξωτερικό με ένα αξιοπρεπές πτυχίο, στον ΑΣΕΠ να έχουν την ίδια ισοτιμία με παιδιά που βγαίνουν από κολλέγια χωρίς αξιολόγηση και χωρίς να έχουν περάσει από εξετάσεις» και πρόσθεσε «η κ. Κεραμαέως απέκρυψε το έγγραφο του ΔΟΑΤΑΠ που υπάρχει από τον Σεπτέμβριο- και βγήκε στην δημοσιότητα χθες- όπου οι επικεφαλής του με άρτιο νομικό τρόπο λέει ότι δεν μπορεί να επιβληθεί θέμα εναρμόνισης γιατί αφορά ακαδημαϊκούς τίτλους σπουδών και όχι επαγγελματικά προσόντα. Όχι μόνο λοιπόν απέκρυψε την αλληλογραφία αλλά έφερε και τροπολογία στον Αναπτυξιακό νόμο που δεν είχε σχέση με την Παιδεία, με την οποία επεκτείνει περαιτέρω την Ευρωπαϊκή οδηγία στις ΗΠΑ, δηλαδή σε διάφορα πανεπιστήμια περιφερειακά ετοιμάζοντας φάμπρικα τεκμηρίων».

Τέλος, αναφερόμενη στον εκλογικό νόμο κατηγόρησε την κυβέρνηση για εργαλειοποίηση του «Ο Τζανακόπουλος και ο Λάπας εξήγησαν γιατί είναι αντισυντηγματική η διάταξη, όμως η κυβέρνηση έχει εργαλειοποίηση τον εκλογικό νόμο και μάλιστα ο κύριος Θεοδωρικάκος απείλησε και με διπλές εκλογές για να εξαφανίσει την απλή αναλογική. Συνήθως όμως όποιος προχωρά στην εργαλειοποίηση εγκλωβίζεται. Τότε οι πολιτικοί συσχετισμοί θα είναι άλλοι, η συγκυρία θα είναι διαφορετική και πιθανότατα θα είναι ανοιχτό το πεδίο για συνεργασίες αφού οι εκλογές που ακολουθούν θα είναι με απλή αναλογική».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα