back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παγκόσμια ανησυχία για τον κοροναϊό

Διαβάστε επίσης

Οι υγειονομικές αρχές της κινεζικής επαρχίας Χεμπέι γνωστοποίησαν ότι απεβίωσε ένας ασθενής που είχε νοσήσει από τον νέο κοροναϊό, στον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο εκτός της επαρχίας Χουμπέι, όπου ξεκίνησε η επιδημία, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 18 ένω τα κρούσματα ξεπερνούν τα 630.

Κλείνει η Απαγορευμένη Πόλη

Η Απαγορευμένη Πόλη, το διασημότερο ιστορικό μνημείο της Κίνας, θα κλείσει μέχρι νεωτέρας εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού που άρχισε να εξαπλώνεται σε όλον τον κόσμο, ανακοινώθηκε εξάλλου σήμερα από τον θεσμό.

Το παλιό ανάκτορο των αυτοκρατόρων της Κίνας θα κλείσει τις πύλες του από το Σάββατο «για να αποφευχθούν μολύνσεις που συνδέονται με τη συγκέντρωση επισκεπτών», αναφέρει το μουσείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Σιγκαπούρη επιβεβαίωσε επίσημα το πρώτο κρούσμα κοροναϊού

Η Σιγκαπούρη επιβεβαίωσε την Πέμπτη το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού που έχει σκοτώσει 18 ανθρώπους και έχει μολύνει περισσότερους από 600 στην Κίνα, έγινε γνωστό από την εφημερίδα Straits Times.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν Κινέζο πολίτη, ηλικίας 66 ετών, που έφτασε στη Σιγκαπούρη στις 20 Ιανουαρίου, όπου εξετάστηκε και διαγνώστηκε με τον κοροναϊό, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο την Πέμπτη.

Ο ασθενής βρίσκεται σε απομόνωση στο Γενικό Νοσοκομείο της Σιγκαπούρης και η κατάστασή του για την ώρα είναι σταθερή.

Ο 66χρονος άνδρας έφτασε στη Σιγκαπούρη από το Κουανγκτσόου μέσω πτήσης της China Southern τη Δευτέρα, ταξιδεύοντας με εννέα άλλους συντρόφους. Την επόμενη ημέρα παρουσίασε πυρετό και βήχα. Όταν έφθασε στο Τμήμα Έκτακτης Ανάγκης του νοσοκομείου της Σιγκαπούρης, την Τετάρτη το απόγευμα, έγινε αμέσως η εισαγωγή του στο νοσοκομείο και τοποθετήθηκε σε δωμάτιο απομόνωσης όπου και παρέμεινε από τότε. Διαγνώστηκε με πνευμονία, χαρακτηρίστηκε ως ύποπτη περίπτωση και το βράδυ της Πέμπτης διαγνώστηκε με τον νέο κοροναϊό.

Ο ασθενής είναι κάτοικος της πόλης Γουχάν, όπου ξέσπασε η επιδημία. Μία ακόμα περίπτωση κρούσματος του ιού στη Σιγκαπούρη είναι επίσης πιθανή, σύμφωνα με το Reuters.

Και στο Βιετνάμ δύο Κινέζοι πολίτες διαγνώστηκαν με τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας του Βιετνάμ ανακοίνωσε σήμερα ότι δύο Κινέζοι πολίτες διαγνώστηκαν με τον κοροναϊό σε αυτήν τη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας και η υγεία τους βρίσκεται σε «καλή κατάσταση».

Οι δύο άνδρες, πατέρας και γιος, νοσηλεύονται από την 22α Ιανουαρίου, αφού παρουσίασαν πυρετό και τώρα υποβάλλονται σε αγωγή στο νοσοκομείο Τσο Ρέι στην πόλη Χο Τσι Μινχ, έγινε γνωστό από το υπουργείο, σε ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό του.

Ο γιος έφθασε πρόσφατα στο Βιετνάμ από την κινεζική πόλη Ουχάν, όπου ο νέος ιός πρωτοδιαγνώστηκε, και μετέβη στην πρωτεύουσα Ανόι και την πόλη Νχα Τρανγκ, στο νότιο τμήμα της χώρας, προτού μπει στο νοσοκομείο.

Νοσοκόμα σε νοσοκομείο της Σαουδικής Αραβίας διαγνώστηκε με τον κοροναϊό

Νοσοκόμα από την Ινδία που εργάζεται σε νοσοκομείο της Σαουδικής Αραβίας διαγνώστηκε με τον κοροναϊό, έγινε σήμερα γνωστό από τον υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας.

«Περίπου 100 νοσοκόμες από την Ινδία, οι περισσότερες από την Κεράλα, που εργάζονται στο νοσοκομείο Αλ Χαγιάτ υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και μία εξ αυτών διαγνώστηκε με τον κοροναϊό. Η νοσοκόμα υποβάλλεται σε αγωγή στο νοσοκομείο Άσιρ και αναρρώνει» έγραψε στο Twitter ο Β. Μουραλιντχαράν.

Η Τουρκία ξεκινά ελέγχους στους επιβάτες των πτήσεων από την Κίνα

Η Τουρκία θα υποβάλλει σε ελέγχους τους επιβάτες όλων των πτήσεων που καταφθάνουν στη χώρα από την Κίνα, με τη χρήση θερμικών καμερών κατά την άφιξή τους, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο πνευμονολόγος Τζονγκ Νάνσαν ηγείται της εθνικής έρευνας για τον κοροναϊό

Εν τω μεταξύ, ο πνευμονολόγος Τζονγκ Νάνσαν ηγείται της εθνικής έρευνας για τον κοροναϊό. Ο Τζονγκ Νάνσαν, ορίστηκε να ηγηθεί της έρευνας της Εθνικής Επιτροπής Υγείας για τον νέο ιό, που έχει κλονίσει εκατομμύρια Κινέζους, οι οποίοι αυτές τις ημέρες ταξιδεύουν για τις διακοπές τους λόγω των εορτασμών για το κινεζικό σεληνιακό νέο έτος που ξεκινούν το Σάββατο και συνοδεύονται από μία εβδομάδα αργίας.

Την Τρίτη, ο ίδιος είπε σε ενημέρωση του Τύπου στην πόλη Γκουανγκζού της νότιας Κίνας, όπου διαμένει, πως η κυβέρνηση υπήρξε ειλικρινής ως προς την αναφορά των κρουσμάτων και ως προς την διαχείριση της επιδημίας.

Το Πεκίνο έχει προειδοποιήσει τους αξιωματούχους ότι θα αντιμετωπίσουν την δημόσια κατακραυγή αν συγκαλύψουν κρούσματα του νέου κοροναϊού.

 

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα