back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ερντογάν: «Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να μην εγκαταλείψει τους αδελφούς της στη Λιβύη»

Διαβάστε επίσης

“Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να μην εγκαταλείψει τους αδελφούς της στη Λιβύη στη διάρκεια αυτών των δύσκολων ημερών” τόνισε πριν από λίγο ο Τούρκος πρόεδρος στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με την Άγκελα Μέρκελ στην Κωνσταντινούπολη, ενώ προσέθεσε ότι η στήριξη προς τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση στην Τρίπολη δεν αποτελεί απλά επιλογή της Άγκυρας, αλλά υποχρέωση της βάσει των σχετικών αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών. Από την πλευρά της, η Άγκελα Μέρκελ επεσήμανε την ανάγκη “η εύθραυστη εκεχειρία στη Λιβύη να μετατραπεί σε μόνιμη”.

Σε ό,τι αφορά τη Συρία ένα ακόμα θέμα, που συζητήθηκε εκτενώς κατά τη σημερινή συνάντηση των δύο ηγετών η κα Μέρκελ δήλωσε πως η χώρα της είναι έτοιμη να προσφέρει “οικονομική βοήθεια και να βελτιώσει τις συνθήκες στο Ιντλίμπ”, καθώς συνεχίζουν να φεύγουν από εκεί Σύριοι πρόσφυγες με κατεύθυνση την Τουρκία.
Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πάντως ότι είναι “ανθρωπιστική ευθύνη” της ΕΕ να προσφέρει περισσότερη και πιο γρήγορη βοήθεια στους Σύρους, ενώ επανέλαβε τη βούλησή του για εμβάθυνση της συνεργασίας με τη Γερμανία στην οικονομία, το εμπόριο, τις επενδύσεις, την ενέργεια και τον τουρισμό.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα