back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Βουλή: Με 163 «ναι» πέρασε ο εκλογικός νόμος

Διαβάστε επίσης

Με 163 «ΝΑΙ» και 121 «ΟΧΙ» σε σύνολο 284 παρόντων βουλευτών πέρασε από τη Βουλή ο νέος εκλογικός νόμος. Αυτό σημαίνει ότι οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά με απλή αναλογική, ενώ οι μεθεπόμενες με τον εκλογικό νόμο που ψηφίστηκε απόψε από τη Βουλη, καθώς δεν συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενες απο το Σύνταγμα 200 ψήφοι.

“Πρόωρες εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν” επεσήμανε από το βήμα της Βουλής ο Τάκης Θεοδωρικάκος κλείνοντας τη συζήτηση, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα ότι εκείνος υποθάλπει την εκλογολογία, γιατί πιέζεται από το εσωτερικό του κόμμα τους και φοβάται ότι θα τις χάσει.

Αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς και στο ΚΙΝΑΛ ο κ . Θεοδωρικάκος διερωτήθη «Με ποιούς θα συνεργαστείτε; Με ποιο πρόγραμμα; Υπάρχει κανείς που θέλει να συνεργαστεί με την πολιτική δύναμη της δημαγωγίας και του λαϊκισμού;. Υπάρχει κανείς με τον οποίο μπορείτε να κατέβετε μαζί στις επόμενες εκλογές;».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε ακόμη, πως για την κυβέρνηση οι συγκλίσεις και η συναίνεση δεν είναι ευκαιριακή υπόθεση, αντιθέτως είναι αναγκαία, ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα