12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Τα ΒορΟινά στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Με στόχο να γνωρίσουν οι Αθηναίοι τα κρασιά και τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδας πραγματοποιείται η ετήσια εκδήλωση τα ΒορΟινά, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020, στο ξενοδοχείο Grande Bretagne, στην Πλατεία Συντάγματος.

Η ιδιαίτερα δημοφιλής εκδήλωση γευσιγνωσίας διοργανώνεται από την  ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης διοργανώνονται και παράλληλες δράσεις σε Αθηναϊκά wine bars.

Όπως λένε οι διοργανωτές «πρόκειται για ένα νοερό ταξίδι στον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα και μια θαυμάσια ευκαιρία για τους επισκέπτες να γνωρίσουν εκλεκτά κρασιά γηγενών και ξενόφερτων ποικιλιών, ξηρά, αφρώδη και γλυκά, λευκά, ροζέ και ερυθρά, από νέες και παλαιωμένες σοδειές, καθώς και αμπελοοινικά αποστάγματα».

«Η εκδήλωση διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2005 στην Αθήνα», αναφέρει στον Αθήνα 9.84, η διευθύντρια επικοινωνίας της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» Αλεξάνδρα Ανθίδου. «Είναι μια καλή ευκαιρία να ερχόμαστε σε επαφή με το Αθηναϊκό κοινό, να αφουγκραζόμαστε τις απόψεις και τις προσδοκίες τους για τα κρασιά μας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και οι οινοποιοί το έχουν ανάγκη. Τα ΒορΟινά αποτελούν μια όμορφη και καλή ευκαιρία για όλους επαγγελματίες και καταναλωτές  να γνωρίσουν κορυφαίους Έλληνες οινοπαραγωγούς, οι οποίοι έχουν συμβάλλει στην ποιοτική ανάπτυξη του οίνου και του αμπελώνα και έχουν καθιερώσει διάφορα στυλ κρασιών και να γευθούν βεβαίως και τα κρασιά τους».

Η εκδήλωση

Οι επισκέπτες της εκδήλωσης το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν:

11:00-13:00: «Winemakers’ masterclass: Οίνος & Ύδωρ» με προκράτηση (κόστος 30€). Αίθουσα Golden.

12:00-20:00: Θεματικό τραπέζι γευσιγνωσίας «Ξινόμαυρο Οριζοντίως – Σοδειά 2016» με το εισιτήριο στην αίθουσα Grand Ballroom.

18:00-20:00: Διαγωνισμός «Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος 2020».  Ο τελικός του Διαγωνισμού στην αίθουσα Golden.

Παράλληλες δράσεις

«VorOina Days» σε Αθηναϊκά μπαρ

Αγαπημένα wine bars της Αθήνας προτείνουν από το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, έως το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020, τη λίστα των ΒορΟινών κρασιών, των εκλεκτών οίνων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

Τα wine bars που συμμετέχουν είναι:

Cinque (Αγαθάρχου 15, Ψυρρή)Kiki de Grèce (Βουλής 38 & Ηπίτου)

Oinoscent (Βουλής 45-47, Σύνταγμα)

Wine O’Clock (Λεμπέση 10, Μουσείο Ακροπόλεως)

Wine Up (Ελευθερίου Βενιζέλου 86, Πετρούπολη

Masterclass με τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη

Κορυφαίο γεγονός πριν τα ΒορΟινά , το καθιερωμένο πλέον masterclass με τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη, στις εγκαταστάσεις του WSPC,( Γλαύκου 11, Παλαιό Φάληρο) την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, ώρα 18:45. Τίτλος του φετινού masterclass τυφλής γευσιγνωσίας είναι «Value For Money. Πρόκειται για μία άσκηση για το «value for money» των ερυθρών κρασιών του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, λιανικής τιμής από 20 έως 40 ευρώ».

Συμμετοχή με κρατήσεις (κόστος 50€).

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να δείτε εδώ

Info

Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2020

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, αίθουσα Grand Ballroom

Ώρες λειτουργίας:

12.00-15.00 για επαγγελματίες(Είσοδος: Δωρεάν με επαγγελματική κάρτα | προεγγραφή στο www.voroina.gr )

15.00-20.00 για το οινόφιλο κοινό(Είσοδος: 8 ευρώ |Με προεγγραφή στο www.voroina.gr  5 ευρώ)

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα