back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Διεθνής Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της Πολιτείας, της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, των επιζώντων ομήρων, πρεσβειών ξένων χωρών, πολιτικών κομμάτων και άλλων οργανισμών.

Η εκδήλωση μνήμης ελαβε χώρα στη συμβολή των οδών Μελιδώνη, Ερμού και Ευβούλου στο Θησείο.

Τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμένος, τη Νέα Δημοκρατία η Βουλευτής Μαγνησίας, Ζέττα Μακρή και ο Βουλευτής Α’ Αθηνών, Άγγελος Συρίγος, το ΣΥΡΙΖΑ ο Εκπρόσωπος Τύπου, Αλέξης Χαρίτσης, το Κίνημα Αλλαγής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ανδρεάς Λοβέρδος και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος η βουλευτής Β’ Πειραιά, Διαμάντω Μανωλάκου.

Το παρών έδωσε και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ενώ το Δήμο Αθηναίων εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Ιστορικού Αρχείου, Ελευθέριος Σκιαδάς.

Παράλληλα, στην εκδήλωσε παρευρέθησαν και πρέσβεις χωρών όλου του κόσμου στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ο πρέσβης της Γερμανίας, δρ. Ερνστ Ράιχελ, ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζέφρι Πάιατ, ο πρέσβης της Τουρκίας, Μπουράτ Οζούγκερντιν, και η πρέσβειρα του Ηνωμένου Βασιλείου, Κέιτ Σμιθ.

Μετά την κατάθεση στεφάνου από τον κ. Πικραμένο ακολούθησε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα