back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παραιτήθηκε από την Προεδρία του ΣτΕ η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Διαβάστε επίσης

Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, υπέβαλε το πρωί της Δευτέρας, όπως είχε προαναγγείλλει, στον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, την παραίτησή της από την θέση της πρόεδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η παραίτηση της κυρίας Σακελλαροπούλου υποβλήθηκε μετά την επιλογή της από την Βουλή, με 261 ψήφους, στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα της Πρόεδρου της Δημοκρατίας.

Στο ΣτΕ, την κυρία Σακελλαροπούλου, θα αναπληρώνει, μέχρι το υπουργικό συμβούλιο επιλέξει τον νέο πρόεδρο του ΣτΕ, ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου και πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος Αθανάσιος Ράντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ράντος είχε αναπληρώσει και πάλι την κενή θέση του προέδρου του ΣτΕ, όταν είχε παραιτηθεί, λίγο πριν την συνταξιοδότησή του, ο Νικόλαος Σακελλαρίου μέχρι το διάστημα της επιλογής της κ. Σακελλαροπούλου στην κορυφή της πυραμίδας του ΣτΕ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το υπουργείο Δικαιοσύνης θα ξεκινήσει την διαδικασία πλήρωσης της κενής θέσης του προέδρου του ΣτΕ.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα