back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Χάρης Θεοχάρης στον Αθήνα 9.84: “Σημαντικό ενδιαφέρον για γαλλικές επενδύσεις στην Ελλάδα ,στον τομέα της ενέργειας”.

Διαβάστε επίσης

Σημαντικό ενδιαφέρον για γαλλικές επενδύσεις στην Ελλάδα, στον τομέα της ενέργειας και ειδικότερα στο φυσικό αέριο, για τις έρευνες που διεξάγονται νότια της Κρήτης, καθώς και για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας διαπιστώνει στις συναντήσεις του ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο του επενδυτικού φόρουμ ,που πραγματοποιείται στο Παρίσι ,με θέμα “Ελλάδα ,στρατηγικός παράγοντας στην νοτιοανατολική Ευρώπη”.

Μιλώντας στην εκπομπή “Στάση των 2 ” και τον Αρη Τόλιο ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι “υπάρχει αύξηση 7-8% στις αφίξεις από τη Γαλλία και 14-15% στα έσοδα”, ενώ αναφερόμενος στο γενικότερο στόχο για τον τουρισμό στην Ελλάδα τη φετινή χρονιά ανέφερε ότι αυτός οριοθετείται στο 10%.

Ο υπουργός Τουρισμού αποκάλυψε ότι το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για τον καταδυτικό τουρισμό, ο οποίος πραγματοποιείται όλο το χρόνο και φέρνει χρήμα στη χώρα μας, γιατί θέλει ειδικό εξοπλισμό.

Όσον αφορά στις ανησυχίες να πληγεί ο τουρισμός,λόγω του κοροναϊού ο υπουργός υπογράμμισε ότι είναι σε συνεννόηση με τους ειδικούς, με το υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ: “Πρώτιστος στόχος είναι η υγεία των πολιτών και εκεί θα επικεντρώσουμε την προσοχή μας και δευτερευόντως το αν θα υπάρξουν επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση από την Κίνα”.

Αναφερόμενος στο θέμα της βραχυχρόνιας μίσθωσης ο Υπουργός επισήμανε ότι τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί διυπουργική σύσκεψη για να οριστικοποιηθεί το πλαίσιο λειτουργίας τους. Και πρόσθεσε: “Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει απόλυτη φορολογική δικαιοσύνη και καμία δυνατότητα φοροδιαφυγής σε αυτές τις μισθώσεις. Έχουμε εντοπίσει ορισμένες “τρύπες” ,οι οποίες πρέπει να κλείσουν. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την κοινή λογική, αλλά να θέσουμε και ένα πλαίσιο ,ώστε αν υπάρχουν πραγματικά οξείες κοινωνικές επιπτώσεις από τη λειτουργία τους, αυτές να αμβλυνθούν μέσα από κάποιους περιορισμούς.Αυτή τη στιγμή όμως, δεν θεωρούμε ότι πρέπει να μπουν κάποιοι περιορισμοί” κατέληξε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα