back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δίκη Τοπαλούδη: Τι κατέθεσε ο λιμενικός – Η περιγραφή του ιατροδικαστή

Διαβάστε επίσης

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε και σήμερα Τρίτη, η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, που συνεχίστηκε με την κατάθεση του ο λιμενικού Θωμά Ζόβα.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που εξιχνίασε τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας, το Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο. Όπως ανέφερε ο μάρτυρας το σώμα της νεαρής κοπέλας όταν βρέθηκε επέπλεε στο νερό, τα αντικείμενα της βρέθηκαν σε διάφορα σημεία, ενώ το εσώρουχο της ήταν σκισμένο. «Κατά τη γνώμη μου κάποιος το τράβηξε για να το σκίσει», είπε ο μάρτυρας και σημείωσε πως ο 21χρονος Έλληνας κατηγορούμενος «είχε έντονο χαρακτήρα και έδειχνε ότι ήταν ένας άνθρωπος που επιθυμούσε τον καβγά».

Ακόμη ο κ. Ζόβας χαρακτήρισε τον 21χρονο Ροδίτη μη συνεργάσιμος με τις αρχές. Μίλησε μάλιστα και για τους γονείς του κατηγορουμένου για να επισημάνει πως ο πατέρας του 21χρονου, δεν έδινε απάντηση στο ερώτημά του για το που είναι ο γιος του, ενώ η μητέρα του αν και είχε αρχικά άριστη συνεργασία με τις αρχές «για ένα τετράωρο εξαφανίστηκε».

Αντίθετα, ο μάρτυρας χαρακτήρισε τον δεύτερο 20χρονο κατηγορούμενο «συνεργάσιμο, πολύ ψύχραιμο και καθόλου φοβισμένο».

Πριν από την έναρξη της διαδικασίας ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Ροδίτη, Θεόδωρος Μαντάς επανέλαβε ότι ο εντολέας του αποδέχεται ότι ήταν συμμέτοχος στην αξιόποινη πράξη άλλα ο βαθμός της συμμετοχής του θα κριθεί από το δικαστήριο. Επιπλέον, δήλωσε πως η δημόσια συγνώμη του δεν συνδέεται με την αναγνωρισθώ ελαφρυντικού περί μεταμέλειας.

Ανατριχιαστικές περιγραφές από τον ιατροδικαστή

«Δεν υπάρχει συναίνεση στο θάνατο»

«Δεν υπάρχει συναίνεση στο θάνατο. Για να κάνει κάποιος αυτά τα πράγματα δεν είναι μόνο ο δόλος του να κάνει σεξ. Είναι κάτι που εκφεύγει ακόμη και της ακραίας ανθρώπινης συμπεριφοράς. Μου δίνει την εντύπωση ότι το θεωρεί (σ.σ. ο δράστης) την σωστή πρακτική και δεν είναι κάτι που λέμε ότι έχει ξεφύγει», είπε ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος στην κατάθεσή του, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας σημειώνοντας ότι η αιτία θανάτου της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη ήταν ο πνιγμός. Η κοπέλα σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν λιπόθυμη όταν, κατά τη δικογραφία οι δυο κατηγορούμενοι την έριξαν στη θάλασσα.

Περιγράφοντας όσα είδε κατά την εξέταση του πτώματος είπε:

«Τα τραύματα δεν σήμαιναν αρχικά εγκληματική ενέργεια. Μας χτύπησαν όμως καμπανάκι οι χαρακιές στον τράχηλο. Ήταν τέσσερις με πέντε. Αυτές έγιναν προθανατίως και ήταν επιφανειακές. Το δεύτερο στοιχείο που σήμανε για μας συναγερμό ήταν ένα αχνό σημάδι στον τράχηλο. Ένα σημάδι απολύτως συμβατό με προσπάθεια στραγγαλισμού του θύματος», ανέφερε ο ιατροδικαστής. Στο σημείο αυτό, ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη που βρίσκονταν μέσα στη δικαστική αίθουσα δεν άντεξε και ξέσπασε: «Βασανιστήρια. Πείτε το. Πείτε τι βασανιστήρια έκαναν στο κορίτσι μας…», είπε ο κ. Ιω. Τοπαλούδης απευθυνόμενος στον μάρτυρα.

«Το τραύμα της κεφαλής ήταν πολύ σοβαρό. Θα μπορούσε να έχει προκαλέσει το θάνατο. Όμως δεν ήταν αυτό το τραύμα η τελική αιτία θανάτου της Ελένης Τοπαλούδη. Αποδείχθηκε ότι η τελική αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός. Η κοπέλα ήταν ζωντανή όταν ρίχτηκε μέσα στο νερό. Ήταν λιπόθυμη», τόνισε στο δικαστήριο ο μάρτυρας και προσέθεσε πως «ένας μη ειδικός βλέποντας την κοπέλα σε αυτή τη κωματώδη κατάσταση πολύ εύκολα θα μπορούσε να πιστέψει ότι ήταν νεκρή».

Κατά τον κ. Κοτρέτσο, η αδικοχαμένη Ελένη θα είχε ελπίδες να ανακάμψει, παρά τις βαρύτατες κακώσεις που έφερε, αν είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 31 Ιανουαρίου 2020.

Έξω από τη δικαστική αίθουσα και σήμερα έδωσαν το παρών γυναικείες οργανώσεις.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα