back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κορονoϊός: Μεταδοτικός από τα δύο μέτρα απόσταση λέει Κινέζος επιστήμονας

Διαβάστε επίσης

Ο νέος κορονοϊός 2019-nCoV μπορεί να είναι μεταδοτικός από απόσταση δύο μέτρων, λέει ο Λι Σινγκουάνγκ του νοσοκομείου Ντιτάν του Πεκίνου, ειδικός της κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι από τον ιό έχουν πεθάνει ήδη 106 άνθρωποι και έχουν μολυνθεί περισσότεροι από 4.500 σε ολόκληρη την Κίνα.

«Όλοι πρέπει να φορούν προστατευτικές μάσκες και να μειώνουν τον αριθμό των στενών επαφών όσο το δυνατόν περισσότερο. Λέγοντας ‘στενές’ εννοούμε αυτή τη στιγμή μια απόσταση ενός έως δύο μέτρων, η μόλυνση μπορεί να συμβεί σ’ αυτή την απόσταση», λέει ο ειδικός, σύμφωνα με κινεζικά μέτρα ενημέρωσης.

Ο ειδικός επισήμανε επίσης πως ο ιός μπορεί να μεταδοθεί με την επαφή, αν φθάσει στα μάτια ή σε βλεννώδεις μεμβράνες του ανθρώπου.

Σήμερα, 4.547 κινέζοι υπήκοοι είναι μολυσμένοι από τον νέο κοροναϊό. Απ’ αυτά τα κρούσματα, 106 ήταν θανατηφόρα. Κρούσματα μόλυνσης καταγράφονται σε όλες σχεδόν τις κινεζικές επαρχίες, περιλαμβανομένων αυτών του Πεκίνου και της Σαγκάης.

Τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής στήριξης για όσους βιώνουν στρες λόγω της επιδημίας

Το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου άνοιξε τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής στήριξης για όσους βιώνουν στρες λόγω της επιδημίας.

Όσοι Κινέζοι βιώνουν έντονο στρες λόγω της επιδημίας του νέου κοροναϊού μπορούν πλέον να ζητήσουν βοήθεια στη νέα τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής στήριξης που άνοιξε στο Πεκίνο. Το υπουργείο Παιδείας χαιρέτισε την κίνηση αυτή και ζήτησε να παρέχονται περισσότερες τέτοιες συμβουλευτικές υπηρεσίες μέσω τηλέφωνου και διαδικτύου σε όλη τη χώρα. Οι εκπαιδευτικοί φορείς κάθε περιοχής θα πρέπει να επιλέξουν ένα τοπικό πανεπιστήμιο, που έχει το καλύτερο επίπεδο σπουδών ψυχολογίας, προκειμένου να αρχίσουν να προσφέρουν αντίστοιχες υπηρεσίες, ανέφερε το υπουργείο.

Εν τω μεταξύ, μια 27χρονη έγκυος από την Ουχάν, που πιθανόν να έχει μολυνθεί, έφερε στον κόσμο ένα υγιές αγοράκι με καισαρική.

Ο γιατρός, ο οποίος πραγματοποίησε την καισαρική, είπε ότι η κατάσταση της 27χρονης εγκύου χειροτέρευε και το βρέφος ασκούσε μεγάλη πίεση στον οργανισμό της. Ταυτόχρονα, η γυναίκα δεν μπορούσε να λάβει την απαραίτητη θεραπεία κατά του ιού καθώς κυοφορούσε.

Ωστόσο, η επέμβαση ήταν υπερβολικά επικίνδυνη καθώς η μητέρα είχε πυρετό και έβηχε ασταμάτητα ενώ οι γιατροί κινδύνευαν να μολυνθούν από τον ιό και οι ίδιοι, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Ο γιατρός ονόματι Ζάο Γιν, υποδιευθυντής του τμήματος Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Νοσοκομείο Wuhan Union, φορούσε δύο προστατευτικές στολές, μια χειρουργική μάσκα και ειδικά γυαλιά στη διάρκεια της επέμβασης που διήρκεσε μια ώρα.

“Μετά βίας έβλεπα ή άκουγα. Και ήμουν κάθιδρος”, δήλωσε ο Ζάο στην κρατική τηλεόραση.

Η μητέρα, η οποία κατονομάζεται ως Σιαογιάν, βρισκόταν στην 37η εβδομάδα κύησης όταν κρίθηκε ότι πιθανόν να μολύνθηκε από τον κοροναϊό στις αρχές Ιανουαρίου. Η μόλυνση δεν επιβεβαιώθηκε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Το νεογέννητο, βάρους 3,1 κιλών, πήγε γρήγορα στο σπίτι του ώστε να αποφευχθεί να εκτεθεί στον ιό εντός του νοσοκομείου, ανέφερε το δίκτυο.

Πηγή: AΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα