back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μάνδρα: Διεκόπη η δίκη λόγω ελλείψεων της δικαστικής αίθουσας

Διαβάστε επίσης

Την έντονη αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής αλλά και των μαρτύρων, προκάλεσαν οι ελλείψεις στη δικαστική αίθουσα όπου είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί και σήμερα η δίκη των 21 κατηγορουμένων για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας της Μάνδρας τον Νοέμβριο του 2017 που έχασαν τη ζωή τους 25 άνθρωποι.

Τελικά, εν μέσω αντιδράσεων η ακροαματική διαδικασία διεκόπη για τις 18 Φεβρουαρίου 2020 και η δίκη θα συνεχιστεί στην αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας, όπου πληρούνται οι αναγκαίες προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή πολυπρόσωπων δικών.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης στη δικαστική αίθουσα είχαν τοποθετηθεί δύο

επιπλέον έδρανα δικηγόρων ,αλλά και πάλι δεν κάλυπταν τις ανάγκες των συνηγόρων καθώς απαιτούνταν ακόμα τουλάχιστον 11 θέσεις ενώ και κάποιοι εκ των κατηγορουμένων παρέμειναν όρθιοι καθώς δεν αρκούσαν οι θέσεις στο εδώλιο για να καθίσουν.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας έντονη ήταν η αντίδραση των δικηγόρων αλλά και των άλλων παρευρισκομένων στη δικαστική αίθουσα για τις συνθήκες που επικρατούν.

«Κύρια Πρόεδρε πρέπει να υπάρξει μία μέριμνα! Θα πεθάνουμε από τη γρίπη εδώ μέσα», τόνισε δικηγόρος πολιτικής αγωγής με την πρόεδρο να του απαντάει πως είναι δύσκολο να βρεθεί άλλη διαθέσιμη αίθουσα.

Άμεση ήταν η αντίδραση των μαρτύρων και των θεατών αρκετοί εκ των οποίων είναι συγγενείς θυμάτων.

«Τσάμπα κόπος, θα χάσουμε τη δουλειά μας χωρίς λόγο…», είπαν απευθυνόμενοι στην έδρα.

Συνήγορος υπεράσπισης: Αντιλαμβάνομαι την προσπάθεια, είναι καλύτερη η εικόνα από την προηγούμενη φορά αλλά πρέπει να υπάρξει μία μέριμνα κυρία Πρόεδρε

Πρόεδρος: Με τις συνθήκες που έχουμε κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε. Να δούμε πόσοι συνήγοροι δεν κάθεστε σε έδρανο για να φέρουμε. Μακάρι να ήταν οι συνθήκες αλλιώς.

Δικηγόροι: Έντεκα

Εισαγγελέας: Πείτε και εσείς τις ιδέες σας, να συνεργαστούμε να βρούμε μία λύση…Έρχομαι εγώ και βάζω κάποιες καρέκλες για τους κατηγορούμενους εάν χρειαστεί….

Πρόεδρος: Στο πρωτοδικείο η μεγαλύτερη διαθέσιμη αίθουσα είναι αυτή. Στο Εφετείο υπάρχει η αίθουσα τελετών αλλά δεν μπορούμε να συνεδριάζουμε εκεί όποτε θέλουμε. Έχει μιλήσει με το Εφετείο ο κ. Προιστάμενος.

Πρέπει να δημοσιοποιηθεί το ΦΕΚ για να πάμε στο Εφετείο. Μετά όταν υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες στο Εφετείο θα πηγαίνουμε!

Συνήγορος Υπεράσπισης: Το αίτημα όλων είναι να γίνουν οι πρώτες συνεδριάσεις στην αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας. Πρέπει η πολιτεία να διαθέσει όλες τις ανέσεις στους κατηγορούμενους και στους συνηγόρους.

Τελικά, η διαδικασία διεκόπη για τις 18 Φεβρουαρίου 2020.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα