back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με κυρίαρχο ρόλο στο ΔΣ της εταιρείας Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ ο Δήμαρχος Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Την πλειοψηφία και τον κυρίαρχο ρόλο αποκτά ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ η οποία έχει ως αντικείμενο την υλοποίηση αναπλάσεων εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων, ιδίως στο κέντρο της πόλης, με έμφαση στις περιοχές του Εμπορικού Τριγώνου και των Προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας.

Βάσει ρύθμισης που έχει περιληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, «Ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση επί υδάτινων επιφανειών», άρθρο 59, το ΔΣ της «Ανάπλαση Αθήνας» γίνεται 11μελές από 7μελές και σε αυτό συμμετέχουν: Ο Δήμαρχος Αθηναίων, ως πρόεδρος, ένα πρόσωπο εγνωσμένου κύρους, επιστημονικής κατάρτισης και επαγγελματικής εμπειρίας επί των θεματικών πεδίων της εταιρείας ως Διευθύνοντας Σύμβουλος, που υποδεικνύεται από τον Δήμαρχο Αθηναίων, από ένας εκπρόσωπος των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών και πέντε μέλη που υποδεικνύονται από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, εκ των οποίων τα 3 προέρχονται από την πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη και τα υπόλοιπα από τις λοιπές παρατάξεις.

Στο προηγούμενο ΔΣ υπήρχε μόνον ένας εκπρόσωπος του δήμου Αθηναίων ο οποίος μάλιστα ουδέποτε ορίστηκε αφού εξαρχής όταν ιδρύθηκε η Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ από τον τότε υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη καταγράφηκαν σοβαρές διαφωνίες από την πλευρά του δήμου στη λογική ότι ο φορέας θα αποφασίζει για την Αθήνα χωρίς τη συμμετοχή του δήμου.

Πρόεδρος του φορέα είχε οριστεί ο Νίκος Μπελαβίλας, καθηγητής Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ, ο οποίος έθεσε προτεραιότητες και ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα προσφυγικά της Αθήνας, έχοντας αρωγό την προηγούμενη κυβέρνηση και την Περιφέρεια, αλλά όχι τον Δήμο. Η θητεία του κ. Μπελαβίλα και των υπολοίπων μελών του ΔΣ θα λυθεί αζημίως με τον ορισμό του νέου οργάνου.

Όπως εκτιμάται ένα από ζητήματα που θα απασχολήσει τον εν λόγω φορέα θα είναι και η διπλή ανάπλαση Λεωφόρου Αλεξάνδρας – Βοτανικού, εφόσον βεβαίως βρεθεί λύση για το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα