back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Νετανιάχου απέσυρε το αίτημά του προς το Κοινοβούλιο για παροχή ασυλίας

Διαβάστε επίσης

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι αποσύρει το αίτημά του, μία ώρα προτού ξεκινήσει η συνεδρίαση για το θέμα. «Ενημέρωσα τον πρόεδρο του κοινοβουλίου ότι αποσύρω το αίτημά μου για παροχή ασυλίας. Αργότερα θα καταρρίψω τις γελοίες κατηγορίες (…) που διατυπώθηκαν εναντίον μου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Νετανιάχου ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά σε τρεις υποθέσεις.

Ο Νετανιάχου, ο μακροβιότερος πρωθυπουργός του Ισραήλ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του στο Facebook ότι η διαδικασία στο κοινοβούλιο θα ήταν «ένα τσίρκο» και πρόσθεσε ότι δεν επιθυμεί να λάβει μέρος «σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι». «Προς το παρόν δεν θα επιτρέψω στους πολιτικούς μου αντιπάλους να χρησιμοποιήσουν αυτό (σ.σ. το αίτημα) για να αμαυρώσουν την ιστορική διαδικασία που διεξάγω», πρόσθεσε ο Νετανιάχου ο οποίος βρίσκεται στην Ουάσινγκτον όπου σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να παρουσιάσει το αμερικανικό «ειρηνευτικό σχέδιο» για τη Μέση Ανατολή. Ο Νετανιάχου το έχει χαρακτηρίσει «ιστορικό», ενώ οι Παλαιστίνιοι το έχουν απορρίψει κατηγορηματικά.

Οι κατηγορίες κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου

Τον Νοέμβριο του 2019 η ισραηλινή δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες εναντίον του Ισραηλινού πρωθυπουργού για διαφθορά, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις. Στις αρχές Ιανουαρίου είχε ζητήσει από την Κνεσέτ να του προσφέρει ασυλία μέχρι τις βουλευτικές εκλογές της 2ας Μαρτίου, ελπίζοντας ότι μια νίκη του θα τον προστατέψει από τη δικαιοσύνη.

Οι Ισραηλινοί βουλευτές επρόκειτο να συνεδριάσουν σήμερα για να αποφασίσουν τη συγκρότηση επιτροπής η οποία θα εξέταζε το αίτημα του Νετανιάχου. Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες και καταγγέλλει ότι είναι θύμα ενός «κυνηγιού μαγισσών».

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα