back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία Αυγενάκη ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία Αυγενάκη, που αφορά τις ποινές για παραβιάσεις του νόμου περί πολύ-ιδιοκτησίας αναμένεται να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η τροπολογία προβλέπει ποινή αφαίρεσης 5 έως 10 βαθμών από το τρέχον ή από το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα και όχι υποβιβασμό για τις ΠΑΕ που παραβαίνουν το νόμο περί πολυϊδιοκτησίας.

Κατά την εισήγηση της η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, επεσήμανε ότι με την τροπολογία επιχειρείται εξορθολογισμός κυρώσεων, ενώ έκανε αίσθηση ότι επικαλέστηκε την ανάγκη νομοθέτησης για να μην επέλθει διχασμός της κοινωνίας, με αφορμή το ποδόσφαιρο.

«Η χώρα έχει να αντιμετωπίσει κρίσιμα θέματα, που δεν αφήνουν περιθώρια για νέο διχασμό»είπε η κ Μενδώνη.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση. Η Θεανώ Φωτίου από το ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε την υπουργό που βασίζει την θέση της περί διχασμού, ενώ το ΚΙΝΑΛ μέσω του κ. Κεγκέρογλου ανακοίνωσε ότι δε θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία, κάνοντας λόγο για λάθος χειρισμό από πλευράς κυβέρνησης. Από το ΚΚΕ, ο Γιώργος Λαμπρούλης έκανε λογο για απαράδεκτη τροπολογία- εμπαιγμό και δεν θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες την επίμαχη θα καταψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Την Τετάρτη στη μια το μεσημέρι θα γίνει η ονομαστική ψηφοφορία για τροπολογία Αυγενάκη.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα