back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πλήθος κόσμου, ποικίλες δράσεις και σημαντικές ανακοινώσεις στο Eco-Fest 2020

Διαβάστε επίσης

Με μεγάλη επιτυχία, που έθεσε τις βάσεις για επόμενες, εξίσου επιτυχημένες διοργανώσεις ολοκληρώθηκε το Eco-Fest 2020, ένα τριήμερο φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 18-19-20 Ιανουαρίου 2020 στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

Oι πράσινες πόλεις, η βιώσιμη ανάπτυξη, η ηλεκτροκίνηση και τα εναλλακτικά καύσιμα, ήταν οι πρωταγωνιστές της διοργάνωσης που ανέδειξε τα πλεονεκτήματα μιας κοινωνίας από περιβαλλοντικά ενεργούς πολίτες, τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη από την εφαρμογή οικολογικών λύσεων στην ενέργεια και τη μετακίνηση, τις νέες και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες και προϊόντα, τις τάσεις και τις καινοτομίες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Στα πλαίσια της τριήμερης διοργάνωσης, η οποία περιλάμβανε τρεις βασικούς πυλώνες, Έκθεση – Παράλληλες Δράσεις – Συνέδρια, πλήθος επισκεπτών αλλά και δεκάδες υπουργοί, βουλευτές και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε ποικίλες δράσεις ενημερωτικού, εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.
Στους εκθεσιακούς χώρους της Τεχνόπολης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καινοτόμα προϊόντα, νέες τεχνολογίες και πρωτοπόρες υπηρεσίες γύρω από τον τομέα της ηλεκτροκίνησης, της ενέργειας και της ανακύκλωσης.

KOSMOCAR: Σε ένα μοναδικά διαμορφωμένο χώρο, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα νέα ηλεκτρικά οχήματα και οχήματα φυσικού αερίου των Volkswagen, Audi και Skoda. Επιπλέον, το κοινό είχε τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσει την εμπειρία της ηλεκτροκίνησης κάνοντας test-drive με τα νέα Volkswagen E-Golf & Volkswagen e-up!

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: Ιδιαίτερα μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον του κοινού για το περίπτερο του Φυσικού Αερίου, στο οποίο οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για ολοκληρωμένες λύσεις ενέργειας φιλικές προς το περιβάλλον αλλά και να διασκεδάσουν παίζοντας εικονικό διαδραστικό παιχνίδι τένις, συλλέγοντας ενέργεια και κερδίζοντας υπέροχα δώρα.

ΑΒΒ: Με την παρουσία της στο εκθεσιακό μέρος της διοργάνωσης Eco-Fest 2020 η ΑΒΒ Ελλάδος, η οποία διαθέτει πολυετή εμπειρία στο σχεδιασμό και την παραγωγή υποδομών φόρτισης, έδειξε στο ευρύ κοινό τις καινοτομίες που προσφέρει στον τομέα της Ηλεκτροκίνησης. Παρουσίασε την πλήρη γκάμα προϊόντων φόρτισης και ταχείας φόρτισης, τόσο για ηλεκτρικά ΙΧ αυτοκίνητα όσο και για ηλεκτρικά φορτηγά και
λεωφορεία, που διαθέτει.

VODAFONE: Με μοναδική τεχνογνωσία η Vodafone επενδύει στρατηγικά στο Internet of Things και αναπτύσσει καινοτόμες υπηρεσίες για να γίνουν οι πόλεις μας πιο “έξυπνες” προς όφελος των πολιτών τους και του περιβάλλοντος.
Στο περίπτερο της Vodafone παρουσιάστηκαν καινοτόμες Smart City λύσεις όπως: To Vodafone Smart Waste Management, μία ΙοT υπηρεσία για έξυπνα απορριμματοφόρα με στόχο πιο καθαρές πόλεις, το Vodafone Smart City app, την εφαρμογή που αποτελεί δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ του δημότη και του δήμου, επιτυγχάνοντας την άμεση λύση των προβλημάτων που αφορούν την κοινότητα και το Vodafone Smart Track, την υπηρεσία που επιτρέπει την παρακολούθηση των οχημάτων σε πραγματικό χρόνο. Τέλος, στον εξωτερικό χώρο παρουσιάστηκε ένα αυτόνομο “έξυπνο” παγκάκι, το Vodafone Smart Bench.

SCHNEIDER ELECTRIC: Στο περίπτερό της παρουσιάστηκαν λύσεις για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων (EVlink charger) καθώς και λύσεις για μικρομεσαίες (EcoStruxure Facility Expert) και μεγάλες επιχειρήσεις (Power Monitoring Expert), όσον αφορά την ενεργειακή διαχείριση και τον έλεγχο των καταναλώσεων της ενέργειας σε αυτές.

AKUO ENERGY: Η πολυεθνική εταιρεία με έδρα το Παρίσι έκανε αισθητή την παρουσία της στον εκθεσιακό χώρο του Eco-Fest 2020. Με παγκόσμια δραστηριότητα σε 18 χώρες στον τομέα των ΑΠΕ, η Akuo Energy αναπτύσσει, κατασκευάζει και λειτουργεί έργα ΑΠΕ με κύριες τεχνολογίες τα αιολικά, φωτοβολταϊκά, υδροηλεκτρικά καθώς και έργα βιομάζας. Επιπλέον, προσφέρει καινοτόμες λύσεις, μεταξύ των οποίων η Agrinergie®, η οποία συνδυάζει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά με τη καλλιέργεια προϊόντων στον ίδιο χώρο, αλλά και η ειδική τεχνολογία GEM® που επιτρέπει την παραγωγή και αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας από φορητές μονάδες. Από το έτος 2018 η εταιρεία έχει παρουσία και στην Ελλάδα, η αγορά της οποίας βρίσκεται στο στάδιο της εφαρμογής του μοντέλου-στόχου της ΕΕ, δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον για την Akuo να εφαρμόσει την τεχνογνωσία της προσφέροντας καινοτόμες λύσεις ισχύος.

IPPS: Το κοινό που επισκέφτηκε το περίπτερο της καναδικής εταιρείας Integrated Power Plant Services εντυπωσιάστηκε και κυρίως ικανοποιήθηκε γνωρίζοντας ότι το πρόβλημα της διάθεσης των απορριμμάτων στην Ελλάδα μπορεί να έχει βιώσιμη λύση ’’Waste to Energy’’, εκπέμποντας μάλιστα μηδενικούς ρύπους. Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκάλεσε στο κοινό η περιγραφή της διαδικασίας κατά την οποία το σύστημα ’’Waste to Energy’’ παράγει ενέργεια και συνθετικό καύσιμο.

ORIENT BIKES: Τα ηλεκτρικά υποβοηθούμενα ποδήλατα έχουν μπει για τα καλά στις αγορές της Ευρώπης και σιγά-σιγά αρχίζει να τα μαθαίνει και το κοινό της χώρας μας. Είναι σίγουρα το μέλλον της ποδηλατικής βιομηχανίας και το μέλλον της αστικής μετακίνησης. Στο Eco-Fest ο κόσμος που ήρθε ρώτησε και έμαθε τα πάντα σχετικά με τη χρήση, συντήρηση και δυνατότητες των ηλεκτρικών ποδηλάτων. Όμως το πιο σημαντικό
είναι πως είχε τη δυνατότητα να κάνει βόλτα με τα ηλεκτρικά μοντέλα της ORIENT και να νιώσει την απόλαυση που προσφέρουν. Όλοι επέστρεψαν ενθουσιασμένοι, βιώνοντας μια μοναδική εμπειρία.

MC CHARGERS: Με το βλέμμα στραμμένο στην παγκόσμια τάση για την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα η MC CHARGERS παρουσίασε μία ολοκληρωμένη σειρά φορτιστών, υψηλής απόδοσης, καθώς και περιφερειακών συσκευών για επιβατικά αυτοκίνητα και λεωφορεία. Ιδιαίτερη αίσθηση δημιούργησε στους επισκέπτες ο φορτιστής ORION 22kw, ο πρώτος ελληνικής
κατασκευής φορτιστής ηλεκτρικών οχημάτων.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ: Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία ελληνικών πανεπιστημίων (ΑΠΘ, ΕΜΠ, Πολυτεχνείο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής) και ερευνητικών κέντρων (ΕΚΕΤΑ, Δημόκριτος), που συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά στον ίδιο χώρο και παρουσίασαν πρωτότυπα ηλεκτρικά οχήματα τύπου Formula, drone μέτρησης περιβαλλοντικών ρύπων καθώς και καινοτόμες ιδέες για την απανθρακοποίηση του τομέα των μεταφορών (green mobility).

Στο ίδιο πλαίσιο, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής παρουσίασε το ηλεκτρικό λεωφορείο, ένα πράσινο όχημα που αποτελεί πρότυπο βιώσιμων αστικών συγκοινωνιών, το οποίο εγκαινίασε η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.

Παράλληλες δράσεις

Με κυρίαρχο στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, η διοργάνωση Eco-Fest 2020 πλαισιωνόταν και τις τρεις ημέρες από παράλληλες δράσεις. Ανάμεσα σε αυτές συμπεριλαμβάνονται ο αγώνας μπάσκετ με αμαξίδια μεταξύ αθλητών του Π.Α.Σ.Κ.Α, (Γ. Μακρής, Ε. Γκοτζαράι, Π. Ζγαρδέλης, Σ. Παπαστάμου) και πολιτικών προσώπων, όπως ο κ. Γεράσιμος Θωμάς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών ΥΠΕΝ, ο κ. Γιώργος Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης Φτώχειας και ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Πλήθος επισκεπτών, εκπαιδεύτηκε από το Ι.Ο.ΑΣ. “Πάνος Μυλωνάς” στη σωστή και ασφαλή χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων της Orient Bikes και πατινιών της Lime, σε σηματοδοτημένη διαδρομή εντός της Τεχνόπολης, ενώ το Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ) παρέδιδε σεμινάρια για να απαντηθούν οι ερωτήσεις του κοινού σε σχέση με την ηλεκτροκίνηση και την αεριοκίνηση.

Πολλές δράσεις απόλαυσαν οι μικροί επισκέπτες της Τεχνόπολης, μεταξύ των οποίων το τρισδιάστατο επιδαπέδιο ενεργειακό παιχνίδι από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και η αφήγηση της ιστορίας του φύλακα της φύσης Ρι-μπαταρούλη, για τη σημασία της ανακύκλωσης των μπαταριών (Re-battery).

Τέλος, εξαιρετικό ενδιαφέρον προσέλκυσε ο αγώνας μπάσκετ που πραγματοποιήθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό ανάμεσα στις εταιρείες Akuo Energy & Enerdia, οι οποίες χάρισαν δωροεπιταγή αξίας 1.000 ευρώ στα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου, ενώ στα πλαίσια της δράσης ”Χάρισε το μπουφάν που δε χρειάζεσαι και ζέστανε μια ψυχή”, μεγάλος ήταν ο αριθμός των μπουφάν (306) που συγκεντρώθηκαν για τους συνανθρώπους μας σε ανάγκη, σε συνεργασία με το Κ.Υ.Α.Δ.Α.

 

            

                  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα