back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σύγκρουση Ταλιμπάν – αφγανικών δυνάμεων στο σημείο συντριβής του αμερικανικού στρατιωτικού αεροπλάνου

Διαβάστε επίσης

Αφγανικές δυνάμεις και μαχητές Ταλιμπάν συγκρούσθηκαν σε κεντρική περιοχή του Αφγανιστάν όπου συνετρίβη αμερικανικό στρατιωτικό αεροπλάνο, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να φθάσει στο σημείο όπου βρίσκονται τα συντρίμμια, σε περιοχή που αποτελεί προπύργιο των Ταλιμπάν.

Χθες, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως ένα αεροσκάφος E-11A συνετρίβη στην επαρχία Γάζνι, όμως οι Ταλιμπάν υποστήριξαν πως το κατέρριψαν. Οι Αμερικανοί δεν έκαναν γνωστό πόσοι επέβαιναν στο αεροπλάνο ούτε αν υπάρχουν νεκροί.

Δυνάμεις ασφαλείας εστάλησαν στον τόπο της συντριβής αμέσως αφού έγινε γνωστή η πληροφορία για την πτώση του αεροπλάνου στην περιφέρεια Ντεχ Γιακ, όμως έπεσαν σε ενέδρα μαχητών Ταλιμπάν, δήλωσε στο Reuters ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας Γάζνι, ο Χαλίντ Ουαρντάκ.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, υπάρχουν τέσσερα πτώματα και δύο επιβαίνοντες είναι ζωντανοί και αγνοούνται», δήλωσε ο Ουαρντάκ προσθέτοντας πως οι δυνάμεις έλαβαν στη συνέχεια διαταγή να αποσυρθούν και να αναληφθεί δράση με αερομεταφερόμενη μονάδα.

Ο Ζαμπιουλάχ Μουτζάχιντ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, δήλωσε πως αφγανικές δυνάμεις με στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ προσπάθησαν να καταλάβουν την περιοχή γύρω από το σημείο όπου έχει συντριβεί το αεροπλάνο και συγκρούσθηκαν με μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Ομάδα διάσωσης

Η απόπειρα αποκρούσθηκε, δήλωσε στο Reuters, όμως πρόσθεσε πως οι Ταλιμπάν θα επιτρέψουν την πρόσβαση σε μια ομάδα διάσωσης για να περισυλλέξει τα πτώματα από το σημείο της συντριβής.

«Μαχητές Ταλιμπάν μέτρησαν έξι πτώματα στον τόπο της συντριβής του αμερικανικού αεροπλάνου», δήλωσε προσθέτοντας ότι μπορεί να υπήρχαν περισσότερα, όμως οι Ταλιμπάν δεν είναι σίγουροι, καθώς η φωτιά έχει απανθρακώσει τα πάντα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, που ζήτησαν να μην κατονομασθούν, δήλωσαν πως το αεροπλάνο μετέφερε λιγότερους από πέντε ανθρώπους, όταν συνετρίβη. Ένας αξιωματούχους είπε πως σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες ήταν τουλάχιστον δύο.

Στον τόπο της συντριβής δεν έχουν φθάσει Aμερικανοί αξιωματούχοι ούτε άλλα μέλη της διεθνούς δύναμης στο Αφγανιστάν, όμως ο ισχυρισμός των Ταλιμπάν ότι κατέρριψαν το αεροπλάνο είναι παραπλανητικός, δήλωσε σήμερα στο Reuters Αμερικανός αμυντικός αξιωματούχος, προσθέτοντας πως προκαταρτική έρευνα έδειξε ότι υπήρξε μηχανική βλάβη.

Το αεροπλάνο που συνετρίβη κατασκευάζεται από την Bombardier Inc και χρησιμοποιείται για να παρέχει δυνατότητες επικοινωνίας σε απομακρυσμένες περιοχές.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα