back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

X. Θεοχάρης: «Μεγάλο γαλλικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας»

Διαβάστε επίσης

Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον με επίκεντρο τον ενεργειακό τομέα και ειδικότερα για το φυσικό αέριο, τις έρευνες που γίνονται στην περιοχή και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συναντά στις επαφές του στη Γαλλία ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Στάση των 2» και στον Άρη Τόλιο ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως υπάρχει αύξηση 7-8% στις αφίξεις από τη Γαλλία και 14-15% στα έσοδα, ενώ αναφερόμενος στο γενικότερο στόχο για τον τουρισμό στην Ελλάδα τη φετινή χρονιά είπε πως αυτός οριοθετείτε στο 10%.

Ο υπουργός Τουρισμού αποκάλυψε πως το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί στη Βουλή, νομοσχέδιο για τον καταδυτικό τουρισμό, ο οποίος πραγματοποιείται όλο τον χρόνo.

Όσον αφορά στις ανησυχίες να πληγεί ο τουρισμός λόγω του κορονοϊού ο υπουργός τόνισε πως είναι σε συνεννόηση με τους ειδικούς, με το υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ: «Πρώτιστος στόχος είναι η υγεία των πολιτών κι εκεί θα επικεντρώσουμε την προσοχή μας και μετά αν θα υπάρχουν επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση από την Κίνα».

Όσον αφορά στο θέμα της βραχυχρόνιας μίσθωσης ο Υπουργός τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί διυπουργική σύσκεψη για να οριστικοποιηθεί το πλαίσιο λειτουργίας τους, όπως είπε : «Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει απόλυτη δικαιοσύνη φορολογική και καμία δυνατότητα φοροδιαφυγής στις μισθώσεις αυτές. Έχουμε βρει κάποιες τρύπες οι οποίες πρέπει να κλείσουν. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την κοινή λογική αλλά να θέσουμε και ένα πλαίσιο ώστε αν υπάρχουν πραγματικά οξείες κοινωνικές επιπτώσεις από την λειτουργία τους αυτά να αμβλυνθούν μέσα από κάποιους περιορισμούς αλλά αυτή την στιγμή δεν θεωρούμε ότι πρέπει να μπουν κάποιοι περιορισμοί».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα