back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Aκυρώνονται πτήσεις για Κίνα-φόβος για εξάπλωση του κοροναϊού-132 τα θύματα στη Κίνα

Διαβάστε επίσης

Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας ανά τον πλανήτη εξαιτίας της εξάπλωσης του νέου στελέχους του κοροναϊού.

H British Airways ακυρώνει όλες τις πτήσεις της προς Κίνα, ενώ η United Airlines δεν θα εκτελεί προσωρινά πτήσεις με προορισμό το Πεκίνο, το Χονγκ Κονγκ και τη Σαγκάη.

Οι αρχές στην Αυστραλία θα θέσουν για δύο εβδομάδες σε καραντίνα 600 πολίτες που επιστρέφουν στο Νησί των Χριστουγέννων, το οποίο ανήκει στην αυστραλιανή επικράτεια.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των υγειονομικών αρχών, τα θύματα από την επιδημίας ιογενούς πνευμονίας, έφτασαν τα 132. Μάλιστα τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 5.974, ενώ την ίδια ώρα η κινεζική Εθνική Επιτροπή Υγείας τονίζει πως άλλα 9.239 ύποπτα δείγματα βρίσκονται υπό εξέταση.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Πεκίνου ότι είναι σε θέση να περιορίσει την επιδημία, έντονη ανησυχία έχει προκληθεί με τα κρούσματα που υπάρχουν σε πάνω από 12 χώρες του εξωτερικού, παρά τα δραστικά μέτρα πρόσληψης που έχουν παρθεί.
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το πρώτο κρούσμα στη Μέση Ανατολή
Την ίδια ώρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Μέση Ανατολή. Πρόκειται για μέλος οικογένειας που αφίχθη στη χώρα από την πόλη Ουχάν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων WAM, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας. Κατά την ίδια πηγή ο ασθενής είναι σε σταθερή κατάσταση και βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Τέσσερα είναι μέχρι στιγμής τα εξακριβωμένα περιστατικά ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον νέο κινεζικό κοροναϊό στη Γερμανία. Όλοι οι ασθενείς εργάζονται στο ίδιο τμήμα της εταιρίας εξαρτημάτων αυτοκινητοβιομηχανίας Webasto, η οποία έχει έδρα το Λάντσμπεργκ της Βαυαρίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα