back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γ. Κουμουτσάκος: Διαμορφώνουμε μια καλή σχέση συνεργασίας με την Γαλλία στο μεταναστευτικό

Διαβάστε επίσης

“Συμβαίνει κατά καιρούς να τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας, δεν είναι εξαίρεση η δική μας κυβέρνηση. Διαλέξαμε την λιγότερο δύσκολη απόφαση, προσπαθήσαμε να αποφύγουμε αχρείαστες εντάσεις στον χώρο του ποδοσφαίρου και μεταξύ των φιλάθλων” τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και την «Στάση των Δύο».

Με αφορμή την συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Εμμανουέλ Μακρόν, τόνισε ότι «διαμορφώνουμε βήμα – βήμα μια καλή σχέση συνεργασίας και συναντίληψης με την Γαλλία, όσον αφορά το μεταναστευτικό». «Ήδη η Γαλλία παίρνει 400 μετανάστες – κίνηση που έχει πολλαπλασιαστική σημασία καθώς αποτελεί προηγούμενο για να ακολουθήσουν νέα κράτη, ενώ ενισχύει τις υπηρεσίες Ασύλου με 24 νέα στελέχη. Επίσης αποφασίστηκαν κοινές Γαλλο- ελληνικές πτήσεις για επιστροφές σε χώρες της Αφρικής που η Γαλλία έχει ιδιαίτερη επιρροή εκεί» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος.

Σε σχέση με την στήριξη της χώρας μας από την Γαλλία στο μέτωπο με την Τουρκία , ο κύριος Κουμουτσάκος τη χαρακτήρισε κομβικής σημασίας και ειδικά την αμυντική συνεργασία και αναμένεται -όπως είπε- η συνεργασία μας να ενισχυθεί περαιτέρω μετά την συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη- Εμμανουέλ Μακρόν.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα