Γιώργος Κουμουτσάκος στον Αθήνα 9.84:“Κατά καιρούς τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας, δεν αποτελεί εξαίρεση η δική μας κυβέρνηση. Προσπαθήσαμε να αποφύγουμε αχρείαστες εντάσεις στο χώρο του ποδοσφαίρου και μεταξύ των φιλάθλων”.

0
161

“Κατά καιρούς τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας, δεν αποτελεί εξαίρεση η δική μας κυβέρνηση. Διαλέξαμε τη λιγότερο δύσκολη απόφαση. Προσπαθήσαμε να αποφύγουμε αχρείαστες εντάσεις στο χώρο του ποδοσφαίρου και μεταξύ των φιλάθλων. Ήταν μια κίνηση που λειτούργησε κατευναστικά και θα κριθούμε για αυτή ” τόνισε στον Αθήνα 9.84 και τον Αρη Τόλιο ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος.

*ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ -ΜΑΚΡΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με αφορμή τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο αναφέρθηκε στην υπάρχουσα συνεργασία για το μεταναστευτικό. “Η Γαλλία παίρνει 400 μετανάστες, μια κίνηση με πολλαπλασιαστική σημασία, που δημιουργεί προηγούμενο για άλλα κράτη. Παράλληλα ενισχύει τις υπηρεσίες ασύλου με 24 νέα στελέχη ,ενώ αποφασίστηκαν κοινές γαλλοελληνικές πτήσεις για επιστροφές σε χώρες κυρίως της Αφρικής ,όπου η Γαλλία έχει αυξημένη επιρροή”.

Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι “στην Ευρώπη διαπιστώνεται μεταναστευτική κόπωση και για αυτό έχει διαμορφωθεί ένα δύσκολο περιβάλλον για την αλληλεγγύη στο συγκεκριμένο ζήτημα. “Πέντε κράτη -μέλη έχουν αρνητικές θέσεις επ’ αυτού και η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολο πεδίο.  Η θέση μας όσον αφορά το ευρωπαϊκό σύμφωνο μετανάστευσης παρουσιάζει αποκλίσεις. Γιατί η Γαλλία ως μεγάλη χώρα με τα εσωτερικά ζητήματα που έχει, προκρίνει αυξημένη υπευθυνότητα, σε σχέση με την αλληλεγγύη στις χώρες πρώτης γραμμής. Εμείς διατυπώσαμε τις διαφορετικές μας απόψεις ,αλλά είναι τόσο καλό το κλίμα στις ελληνογαλλικές σχέσεις και είναι κάτι που θα συζητήσουμε στην πορεία αυτής της διαπραγμάτευσης”.

Σε σχέση με τη στήριξη της χώρας μας από την Γαλλία στο μέτωπο με την Τουρκία , ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης τη χαρακτήρισε κομβικής σημασίας και πρόσθεσε: “πιστεύω ότι θα επιβεβαιωθεί και στον αμυντικό τομέα ,με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Παρίσι”.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here