back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κόντρα Χρυσοχοΐδη – Ραγκούση στη Βουλή για την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι

Διαβάστε επίσης

Η πρόσφατη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση υπό κατάληψη κτηρίου στο Κουκάκι, πυροδότησε νέα αντιπαράθεση στη Βουλή, μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Ραγκούσης , κατηγόρησε την γενική αστυνομική διεύθυνση ότι καθυστερεί να στείλει στο Συνήγορο του Πολίτη το φάκελο της υπόθεσης Ινδαρέ και των καταγγελιών του για παραβίαση του οικογενειακού ασύλου και την άσκηση αστυνομικής βίας. Επιτέθηκε δε, στον κ. Χρυσοχοίδη, λέγοντας ότι «ο υπουργός βιάστηκε να βγάλει αθωωτικό πόρισμα για την αστυνομία».

Απαντώντας ο κ. Χρυσοχοΐδης, ανέφερε ότι όσοι βιάζονται να βγάλουν αποφάσεις ματαιοπονούν. « Επί δύο μέρες κυριαρχούσε το ψέμα, ότι παραβιάστηκε το άσυλο της κατοικίας ενώ υπήρχε παρουσία εισαγγελέα», παρατήρησε ο υπουργός , επισημαίνοντας παράλληλα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει την ευαισθησία να καταδικάσει τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών».

Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Εσείς καταδικάσατε την αστυνομική βία; Είναι συκοφαντία της άκρας δεξιάς, αυτό που κάνετε περί μη καταδίκης της βίας από εμάς.

Μ.ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ:Ένα γκάλοπ που πήρα σήμερα λέει ότι το 60%των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ λέει «ναι» στη προσπάθεια ανακατάληψης των κτηρίων που εκκένωσε η αστυνομία. Και να σας θυμίσω, ότι αυτή η κυβέρνηση είναι που έδωσε στο Συνήγορο του Πολίτη το δικαίωμα να παρεμβαίνει αυτεπαγγέλτως σε όλα τα περιστατικά αστυνομικής βίας.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα