14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Μεσανατολικό: Η Γαλλία επιμένει στη λύση των δύο κρατών

Διαβάστε επίσης

Η διπλωματία της Γαλλίας διαβεβαίωσε σήμερα ότι καλωσορίζει το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας ειρήνης ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη και ότι θα το μελετήσει προσεκτικά, ωστόσο επέμεινε στην ανάγκη της λύσης των δύο κρατών, που θα «συμμορφώνεται προς το διεθνές δίκαιο».

Το σχέδιο του Τραμπ υποδέχθηκε με αγαλλίαση ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αλλά καταδίκασαν οι Παλαιστίνιοι, για τους οποίους εάν εφαρμοστεί θα είναι «το χαστούκι του αιώνα», αντί για τη «συμφωνία του αιώνα» που υποσχόταν ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

«Η Γαλλία καλωσορίζει τις προσπάθειες του προέδρου Τραμπ και θα μελετήσει προσεκτικά το ειρηνευτικό σχέδιο παρουσίασε», αναφέρει ανακοίνωση του γαλλικού ΥΠΕΞ, το οποίο ωστόσο επαναβεβαιώνει ότι το Παρίσι τάσσεται υπέρ της λύσης των δύο κρατών.

Η γαλλική διπλωματία «εκφράζει την πεποίθησή της ότι η λύση των δύο κρατών, που συμμορφώνεται προς το διεθνές δίκαιο και τις διεθνώς συμφωνημένες παραμέτρους, είναι απαραίτητη για να αποκατασταθεί δίκαιη και διαρκής ειρήνη στη Μέση Ανατολή».

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα