back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΘΗΝΑ 9.84: “Η πολιτική μας δεν έχει στόχο την εξυπηρέτηση συμφερόντων. Απόδειξη, ότι με τη συγκεκριμένη τροπολογία έχουμε όλα τα συμφέροντα απέναντί μας. Δεν θα ανεχθούμε εκβιασμό”

Διαβάστε επίσης

2020-01-29

Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση έστειλε ο υπουργός Επικρατείας και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Γεραπετρίτης, με αφορμή την τροπολογία για τον μη υποβιβασμό των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

“Η υπεύθυνη κυβέρνηση φαίνεται από τα γρήγορα αντανακλαστικά της. Εμείς το πράττουμε με υπευθυνότητα και παρά την εκτόξευση βερμπαλισμών, διότι η πολιτική μας δεν έχει ως στόχο την εξυπηρέτηση οποιωνδήποτε συμφερόντων. Απόδειξη συνιστά το ότι με τη συγκεκριμένη τροπολογία έχουμε όλα τα συμφέροντα απέναντί μας. Δεν θα ανεχθούμε κανέναν απολύτως εκβιασμό” είπε., μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9.84.

Και εξήγησε: “Αυτή τη στιγμή έχουμε μόνον μία γνώμη, η οποία έχει εκφραστεί από μία τεχνική επιτροπή. Δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως δικαστική απόφαση και δεν κάνουμε παρέμβαση στη δικαιοσύνη, αλλά παρέμβαση στο ρυθμιστικό πλαίσιο. Δεν πρόκειται για ζήτημα βολέματος, αλλά αποκλειστικά και μόνο για θέμα δίκαιης ισορροπίας στα πράγματα.”

Ο κ Γεραπετρίτης συμπλήρωσε: “Η κυβέρνηση ανέλαβε το πολιτικό τίμημα να φέρει μία διάταξη με την οποία δεν θα επέλθει οποιαδήποτε διατάραξη στην κοινωνία.” Και πρόσθεσε: “Τις αντιδράσεις τις είδαμε. Εκείνο που δεν είδαμε είναι τι θα συνέβαινε εάν παρέμενε το προϋφιστάμενο ρυθμιστικό πλαίσιο. Και μόνον ότι δεχόμαστε βολές για το ότι δεν πράξαμε το σωστό, ένθεν κακείθεν, δηλαδή και από πλευράς ΠΑΟΚ και από πλευράς Ολυμπιακού, υποδηλώνει ότι κάναμε σωστά τη δουλειά μας.”

Συμπυκνώνοντας σημείωσε πως “Εκείνο που έχει τεράστια σημασία είναι ότι κυβέρνηση και Βουλή έχουν το σθένος λήψης αποφάσεων με γνώμονα μόνο το συμφέρον του έθνους και όχι της εκλογικής περιφέρειας ή οποιασδήποτε κοινωνικής υποενότητας, όπως το ποδόσφαιρο. Εμείς, το αναλάβαμε αυτό. Μας είναι εντελώς αδιάφορος ο οποιοσδήποτε έμμεσος εκβιασμός τίθεται.”

ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

Σε ερώτηση εάν προκύπτουν πράξεις ή παραλήψεις με ευθύνη του κ. Λευτέρη Αυγενάκη ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός περιβάλλει με εμπιστοσύνη όλους τους υπουργούς και υφυπουργούς. “Βεβαίως καθένας αξιολογείται για τις πράξεις και τις παραλείψεις του. Γι’αυτό τον λόγο υπάρχει ένας κύκλος αξιολογήσεων για όλα τα υπουργεία και εκεί θα κριθούμε όλοι” κατέληξε ο κ Γεραπετρίτης.

ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα